Om systemuppdateringar på Xbox One

En del av den fullständiga komma i gång med Xbox One-upplevelsen.

Översikt

Xbox One-konsolen har uppdateringsbar programvara. Den här programvaran innehåller operativsystemet samt många system-, spel- och medieappar för Xbox One. Under en systemuppdatering uppdateras konsolen via en nedladdning och installation. Systemprogramuppdateringar kan ibland uppdatera systemets inbyggda programvara, men för de flesta uppdateringar görs inte det.

Systemuppdateringar hjälper till att förbättra din upplevelse med nya funktioner och de kan även förbättra befintliga funktioner. Uppdateringarna kommer att laddas ned från Xbox Live-tjänsten direkt till Xbox One och sedan installeras.

Det finns två typer av systemuppdateringar: tillgängliga och obligatoriska.

På den här sidan

Tillgängliga systemuppdateringar

Om konsolen är inställd på att ta emot automatiska uppdateringar kontrollerar den varje natt om det finns några tillgängliga uppdateringar. Dessa laddas ned och installeras som standard när konsolen inte används. Detta minskar den påverkan uppdateringarna har på din Xbox One-upplevelse och de blockerar dig inte från att ansluta till Xbox Live förrän de blir obligatoriska. Så här ställer du in konsolen så att den uppdateras automatiskt:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > System > Uppdateringar och nedladdningar.
  3. Under Uppdateringar väljer du Håll min konsol uppdaterad.

Tillgängliga uppdateringar laddas nu ned och installeras när konsolen inte används.

Obligatoriska systemuppdateringar

Den här typen av uppdatering bör endast visas om du har haft konsolen bortkopplad från Xbox Live under en tid. De flesta uppdateringar börjar som tillgängliga systemuppdateringar men om du inte utför uppdateringen medan den har statusen ”tillgänglig” tvingas du göra det när den blir obligatorisk.

När den är obligatorisk får du en avisering om att det finns en systemuppdatering. Från den här skärmen har du bara några alternativ:

• Starta uppdatering
  • Stäng av Xbox
  • Koppla från trådlös anslutning (Det här alternativet är endast tillgängligt om ett trådlöst nätverk används.)

Den här skärmen visas eftersom obligatoriska uppdateringar kräver att du laddar ned och installerar den senaste uppdateringen för att kunna ansluta till Xbox Live.

Om du använder en fast Internetanslutning och inte vill utföra systemuppdateringen väljer du Stäng av Xbox. När konsolen har stängts av kopplar du bort nätverkskabeln och slår på konsolen igen för att fortsätta offline.

Om du använder en trådlös Internetanslutning visas också alternativet Koppla från trådlös anslutning som avbryter uppdateringen. Detta alternativ kräver inte att konsolen startas om.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar uppdateringen?

Ingenting. Uppdateringen från Microsoft är gratis men avgifter för datatrafik kan tillkomma från din Internetleverantör beroende på ditt abonnemang.

Hur vet jag om konsolprogramvaran är uppdaterad?

Om konsolen är ansluten till Xbox Live bör du ha den senaste programvaran. Om du vill se det aktuella OS-versionsnumret eller vilka funktioner som lades till eller uppdaterades baserat på den här systemuppdateringen läser du Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One.

Måste jag installera uppdateringen?

Nej. Men om du vill spela eller kommunicera på Xbox Live måste konsolen ha den senaste programvaran. Du kanske även måste uppdatera för att spela vissa nya spel och Kinect-spel.

Kan jag tvinga konsolen till att uppdateras innan uppdateringen blir obligatorisk?

Ja. När en uppdatering blir tillgänglig kan du tvinga konsolen att starta uppdateringen omedelbart. Det kan du göra på två sätt beroende på om konsolen är online eller offline.

• Online-konsoler: Så här gör du för att tvinga konsolen till att uppdateras när uppdateringen är tillgänglig:
    1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
    2. Välj System > Inställningar > System > Uppdateringar och nedladdningar.
    3. Välj Konsoluppdatering tillgänglig.
  • Offline-konsoler: Du kan uppdatera en konsol utan att ansluta den till internet med hjälp av Lösning för Xbox One-systemuppdateringar. Det kan vara bra om internetanslutningen där hemma inte har tillräcklig bandbredd och du föredrar att ladda ned uppdateringen någon annanstans och ta med den hem för att installera den.

Obs! Om du uppdaterar systemet för första gången måste du ansluta till Xbox Live-tjänsten minst en gång. När du är online ombeds du ange lösenordet för ditt Microsoft-konto för varje profil på konsolen innan du är helt inloggad. Om du inte kommer ihåg kontots lösenord kan du läsa Lösning för förlorat lösenord.

Kan jag återgå till den gamla programvaruversionen om jag ångrar mig?

Nej. När konsolen har uppdaterats förblir den uppdaterad.

Jag kan inte ansluta till Xbox Live. Vad ska jag göra?

Om du inte kan ansluta till Xbox Live läser du Lösningen på problem vid första anslutningen till Xbox One.

Om du får ett felmeddelande, antingen under systemuppdateringsprocessen eller när systemet startats om, läser du Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Om systemuppdateringar på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?