Du kan inte växla till gruppchatt på Xbox One

Om du inte kan växla från spelchatt till gruppchatt på din Xbox One-konsol kan det bero på något problem med Xbox Live-tjänsten eller din nätverksanslutning.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera statusen för Xbox Live

Om felmeddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2019-10-14T15:12:22.0686002+00:00

Lösning 2: Kontrollera nätverksstatistiken

Kontrollera statistiken för ditt nätverk. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Nätverk.
  3. Välj Nätverksinställningar > Detaljerad nätverksstatistik.
  4. Läs igenom statistiken. Om du behöver hjälp med att utvärdera informationen läser du Nätverksinställningar på Xbox One.

Lösning 3: Be alla i gruppen att testa sin Xbox Live-anslutning

Någon i din grupp kanske har ett NAT-problem. Du tar reda på det genom att be alla testa sin anslutning. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Nätverk.
  3. Välj Nätverksinställningar > Testa nätverksanslutning.

Anmärkningar

Lösning 4: Starta om Xbox One-konsolen

1. Tryck på och håll ned Xbox-knappen i mitten på din Xbox One-handkontroll för att öppna energialternativ.
  2. Välj Starta om konsol.
  3. Välj Starta om.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen  på konsolen i 10 sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

Lösning 5: Försök med en trådburen anslutning

Om du använder en trådlös anslutning kan du testa att använda en trådburen anslutning i stället.

Om du kan starta en gruppchatt när du använder en trådburen anslutning läser du avsnittet om nätverksmaskinvara i Xbox-forumen, eller så kontaktar du routertillverkaren och ber om information om hur du ska konfigurera routerns trådlösa inställningar.

Observera att innehållet på Xbox Support-forumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox Support-forumen till annat språk genom att klistra in webbadressen i ett översättningsverktyg online, till exempel Bing Translator.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Du kan inte växla till gruppchatt på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?