Felsök ljud på din Xbox One-konsol

Om du har gjort ändringar i ditt hemmabiosystem, i inställningarna för Xbox One Display & sound eller bara konfigurerat konsolen för första gången och inte har något ljud testar du följande lösningar.

Enkla lösningar

• Kontrollera att TV-ljudet inte är avstängt och är på rimlig volym.
  • Kontrollera att de externa eller inbyggda TV-högtalarna är rätt anslutna och påslagna.

Kontrollera TV- och HDMI-anslutningarna

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Bildskärm och ljud > Videoutgång.
  3. Välj Videokvalitet och överskanning.
  4. Under Bildskärm väljer du HDMI.

Felsök när spel- eller appljudet inte hörs under röstchatt

Om ditt aktiva spel eller app tystnar eller inte hörs när du använder Kinect i en gruppchatt eller i ett Skype-samtal kanske din chattmixer är inställd på att endast fokusera på konversationen. Du justerar ljudnivån medan du kommunicerar genom att justera chattmixerinställningarna:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Bildskärm och ljud.
  3. Välj Volym > Chattmixer.
  4. Välj ett av de tillgängliga alternativen.

Felsöka ljudproblem med en ljud-/bildmottagare

Om Xbox One-konsolen är ansluten till en AV-receiver (AV) som i sin tur är ansluten till en TV och du inte har något ljud kontrollerar du följande:

1. Slå på enheterna i följande ordning. Vänta tills varje enhet helt startat innan du startar nästa enhet:
    1. Tv
    2. Ljud- och bildmottagare
    3. Xbox One-konsol
  2. Använd Input-knappen på TV:ns fjärrkontroll (eller knapparna på TV:n) för att växla ingångskällan för din mottagare från konsolen och sedan tillbaka igen (till exempel HDMI1 till HDMI2 och sedan tillbaka till HDMI1).
  3. Starta om ljud- och bildmottagaren.
  4. Ställ in TV-anslutning på HDMI:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj System > Inställningar > Bildskärm och ljud > Videoutgång.
    3. Välj Videokvalitet och överskanning.
    4. Under Bildskärm väljer du HDMI.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsök ljud på din Xbox One-konsol" som du läste om eller ett annat problem?