Felsöka 4K och HDR på Xbox One X och Xbox One S

Om din Xbox och tv ska ha stöd för 4K och HDR men inte fungerar som väntat följer här några saker du kan prova.

Kontrollera först att din Xbox och din tv klarar 4K.

• Kontrollera att du har Xbox One X eller Xbox One S: En etikett på baksidan av konsolen, nära nätverksporten, visar vilken modell du har. Om etiketten saknas tittar du på undersidan.
    Viktigt! Mata ut eventuella skivor och stäng av din Xbox innan du vänder på den.
  • Kontrollera att du har en 4K-tv: Se tv:ns förpackning eller dess bruksanvisning. Olika tillverkare använder olika namn. Exempel på fraser att titta efter:

Namn på 4K

4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD tv, Ultra HD, Ultra UDtv, 2160p

Angivna upplösningar eller lägen

3840 x 2160 vid 24 Hz, 50 Hz eller 60 Hz

Namn på HDR

HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color, Dolby Vision

• Kontrollera din tv:s 4K- och HDR-funktioner på din Xbox: Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Gå sedan till System > Bildskärm och ljud och välj Avancerade videoinställningar > 4K TV-information.

Om ditt system ska ha stöd för 4K och HDR men det inte fungerar (till exempel om du inte kan välja 4K UHD-upplösning, 4K-funktionerna inte stöds på 4K-tv:ns informationsskärm, 4K-innehåll inte går att spela upp eller du ser problem med videokvaliteten) kan du prova de här åtgärderna:

• Säkerställ att din Xbox identifierar tv:n automatiskt. Gå till System > Inställningar > Bildskärm och ljud> och välj Automatisk identifiering. 4K är inte tillgängligt när HDMI eller DVI väljs manuellt.
  • Kontrollera att HDMI-kabeln är inkopplad i rätt port på din tv. På en del tv-apparater är det bara vissa portar som stöder den fullständiga uppsättningen 4K-funktioner. Läs tv-handboken eller prova de olika portarna på din tv.
  • Kontrollera tv:ns inställningsmeny. Din tv kan ha ett speciellt läge som slår på 4K och HDR. Läs din tv:s handbok för att se om du måste ändra tv-inställningarna. Återigen, din tv-tillverkare kan använda andra namn för HDR – se listan ovan.
  • Om en del innehåll inte går att spela upp säkerställer du att din tv stöder HDCP 2.2 och att det är aktiverat i tv:ns inställningar.
  • Kontrollera att du använder den HDMI-kabel som medföljde din Xbox One X eller Xbox One S.
  • Prova med en annan HDMI-kabel. Kablarna måste vara certifierade för HDMI High Speed eller HDMI Premium.
  • Om en enhet är inkopplad mellan din tv och din Xbox tar du bort den och kopplar in tv:n direkt i din Xbox med den HDMI-kabel som medföljde din Xbox One X eller Xbox One S. Vissa AV-mottagare eller annan videoutrustning kan störa dataöverföringen mellan konsolen och tv:n – enheten måste stödja samma funktioner som tv:n, antingen direkt eller som passering. Du måste också använda kablar som är certifierade för HDMI High Speed eller HDMI Premium, både mellan din Xbox och mottagaren och mellan mottagaren och tv:n.
  • Kontrollera att tv:ns och AV-mottagarens inbyggda programvara är uppdaterad. Många nyare tv-apparater och enheter kan ta emot uppdateringar via ditt hemmanätverk – om det inte finns stöd för vissa 4K- eller HDR-funktioner kan en uppdatering av tv:ns eller mottagarens inbyggda programvara lösa problemet. Kontrollera din tv:s eller din enhets handbok för att se hur du kan uppdatera den inbyggda programvaran.
  • Om du ser en blank skärm eller ett felmeddelande när du försöker spela upp 4K-innehåll och du har provat alla föregående steg inaktiverar du 4K-uppspelning och försöker spela upp innehållet i en lägre upplösning. I Inställningar > Bildskärm och ljud > Avancerade videoinställningar avmarkerar du Alternativet Tillåt 4K.
  • Om du ser konstiga färger när du spelar upp HDR-innehåll och du har provat alla tidigare åtgärder går du till Inställningar > Bildskärm och ljud > Avancerade videoinställningar och avmarkerar alternativet Tillåt Dolby Vision.
    • Om det inte hjälper aktiverar du HDR10 igen. Avmarkera sedan Allow Dolby Vision och se om det hjälper.
    • Om du vill veta mer om vad tv:n meddelar Xbox om sina 4K-funktioner läser du Kontrollera din tv:s funktioner på Xbox One X och Xbox One S
    • Dolby har listor för tv-apparater och ljud/videomottagare som stöder Dolby Vision. Även om din enhet stöds kanske det behövs en uppdatering av den inbyggda programvaran. (Obs! dessa listor finns bara på engelska.)
  • Om ett felmeddelande visas när du väljer 4K UHD i bildskärmsinställningarna läser du Fel vid val av 4K UHD-upplösning i Xbox One S.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka 4K och HDR på Xbox One X och Xbox One S" som du läste om eller ett annat problem?