Använd röstkommandon för att slå på och stänga av Xbox One

En av de funktionerna i Xbox One är möjligheten att slå på och av konsolen med hjälp av röstkommandon. Du behöver bara se till att energiläget är inställt på standbyläge. Det är aktiverat som standard, men du kan kontrollera det i Inställningar > Alla inställningar > Ström och autostart.

Använda röstkommandon för på och av med Cortana

Med Cortana kan du använda antingen Kinect-sensorn eller ett headset för röststyrning. Att slå på din Xbox fungerar bara med Kinect. Du kan fortfarande slå av den med ett headset.

1. Om du vill stänga av Xbox med din röst säger du "Hey Cortana, Xbox off".
  2. Om du vill slå på den igen säger du "Hey Cortana, Xbox on".

Om du glömmer eller vill imponera på dina kompisar fungerar alla dessa lika bra med Cortana. Säg "Hey Cortana…" och ett av följande kommandon:

• "Turn off my Xbox"
  • "Turn off"
  • "Go to sleep"
  • "Turn on Xbox"
  • "Turn on"
  • "Start Xbox"

Använda röstkommandon för på och av med det ursprungliga “Xbox”-kommandot

Du behöver en Kinect för att använda det ursprungliga “Xbox”-kommandot.

1. Om du vill stänga av Xbox med din röst säger du "Xbox, turn off".
  2. Om du vill slå på den igen säger du "Xbox on".

Obs! Röstkommandon är inte tillgängliga på alla platser. En lista med Xbox One-funktioner och på vilka platser de är tillgängliga finns i Tillgänglighet för Xbox One-funktioner.