Använd röstkommandon för att slå på och stänga av Xbox One

En av de funktionerna i Xbox One är möjligheten att slå på och av konsolen med hjälp av röstkommandon. Du behöver bara se till att energiläget är inställt på standbyläge. Det är aktiverat som standard, men du kan kontrollera det i System > Inställningar > Energi och uppstart > Energiläge och uppstart > Energiläge.

Använda röstkommandon för på och av med Cortana

Med Cortana kan du använda antingen Kinect-sensorn eller ett headset för röststyrning. Att slå på din Xbox fungerar bara med Kinect. Du kan fortfarande stänga av med ett headset:

1. Om du vill stänga av Xbox med din röst säger du "Hey Cortana, Xbox off".
  2. Om du vill slå på den igen säger du "Hey Cortana, Xbox on".

Om du glömmer det fungerar alla dessa lika bra med Cortana. Säg "Hey Cortana…" och ett av följande kommandon:

• "Turn off my Xbox"
  • "Turn off"
  • "Go to sleep"
  • "Turn on Xbox"
  • "Turn on"
  • "Start Xbox"

Använda röstkommandon för på och av med det ursprungliga “Xbox”-kommandot

Du behöver en Kinect för att använda det ursprungliga “Xbox”-kommandot.

1. Om du vill stänga av Xbox med din röst säger du "Xbox, turn off".
  2. Om du vill slå på den igen säger du "Xbox on".

Använda röstkommandon för på och av med en digital assistent

Du kan nu aktivera och inaktivera konsolen genom att använda röstkommandon med några av de mest populära digitala assistenterna.

Om du vill veta hur du ställer in din digitala assistent läser du Konfigurera Alexa som en digital assistent för Xbox One eller Konfigurera Cortana som en digital assistent för Xbox One. Information om vad du ska säga att styra din Xbox One med en digital assistent finns i Vad kan jag säga när jag använder Alexa och Cortana som digitala assistenter på Xbox One?

Obs! Röstkommandon är inte tillgängliga på alla platser. En lista med Xbox One-funktioner och på vilka platser de är tillgängliga finns i Tillgänglighet för Xbox One-funktioner.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Använd röstkommandon för att slå på och stänga av Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?