Felsöka en svart tv- eller bildskärm när Xbox One-konsolen är påslagen

Ta reda på hur du felsöker om inget visas på TV:n när du startar Xbox One-konsolen.

Lösningar

Skärmen är svart när du återvänder till Startsidan

1. Stäng av konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen på konsolens framsida i cirka 10 sekunder.
  2. Starta konsolen igen genom att trycka på Xbox-knappen på konsolen eller Xbox-knappen på din Xbox One trådlös handkontroll.

Skärmen är svart när du börjar titta på en blu-ray-skiva

Obs! Appen Blu-ray-spelare gäller inte för Xbox One S All-Digital Edition.

Detta kan hända om inställningen Video ut på konsolen har värdet Tillåt 24 Hz. Så här stänger du av Tillåt 24 Hz:

1. På den trådlösa handkontrollen trycker du på Xbox-knappen så att guiden öppnas.
  2. Välj System > Inställningar > Bildskärm och ljud.
  3. Välj Videoutgång > Videolägen.
  4. Klicka på Tillåt 24 Hz för att inaktivera den här inställningen.

Skärmen är svart när du har slagit på konsolen

• Kontrollera att både tv:n och Xbox One-konsolen är på.
  • Kontrollera att tv:n är inställd på rätt insignal (HDMI).
  • Kontrollera att HDMI-kabeln är ansluten till konsolen.
  • Kontrollera att HDMI-kabeln är ansluten till tv:n.
  • Kontrollera att HDMI-kabeln är ansluten till porten "out to TV" på konsolen.
  • Starta om din Xbox One: Tryck på och håll ned Xbox-knappen i 10 sekunder för att stänga av konsolen och slå sedan på den igen.
  • Återställ bildskärmsinställningarna. Så här gör du:
    1. Om det finns en skiva i Xbox One-konsolen matar du ut den.
    2. Slå av konsolen genom att trycka på och hålla ned Xbox-knappen i 10 sekunder.
    3. Tryck på och håll ned Xbox-knappen och Eject-knappen tills du hör en ljudsignal för att slå på konsolen. Det hörs ett pip direkt och ett andra pip 10 sekunder senare. Strömlampan blinkar före det andra pipet. SLÄPP INTE förrän du hör det andra pipet.

Obs! Om du har en Xbox One S All-Digital Edition måste du hålla ned Xbox-knappen och Bind-knappen i stället, eftersom din konsol inte har någon Eject-knapp.

I båda fallen startas konsolen nu i ett lågupplöst läge (640 × 480). Om du vill återställa den här inställningen trycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden. Gå till System > Inställningar > Bildskärm och ljud > Videoutgång och välj därefter den upplösning du vill använda i listrutan Bildskärm.

4. Om du tvingas göra allt detta varje gång du startar konsolen bör du ändra TV-anslutningen till HDMI som i steg 3 i nästa avsnitt, som heter "Skärmen är svart och du använder en AV-receiver". Mer information finns i Så här justerar du bildskärmsinställningarna på din Xbox One.
  • Anslut HDMI-kabeln till en annan HDMI-port på tv:n.
  • Anslut konsolen till tv:n med en annan HDMI-kabel.
  • Testa att ansluta konsolen till en annan tv.

Skärmen är svart och du använder en AV-receiver

Om Xbox One-konsolen är ansluten till en AV-receiver (AVR) som i sin tur är ansluten till en TV och du inte har något ljud kontrollerar du följande:

1. Slå på enheterna i följande ordning och vänta tills varje enhet startat helt innan du startar nästa enhet:
    1. Slå på din TV först.
    2. När din TV har bild slår du på AV-receivern.
    3. Slå på Xbox One-konsolen.
  2. Använd Input-knappen på din TV-fjärrkontroll (eller knapparna på din TV) för att växla ingångskällan för din AV-receiver från konsolen och sedan tillbaka igen (till exempel HDMI1 till HDMI2 och sedan tillbaka till HDMI1).
  3. Start om AV-receivern.
  4. Ställ in TV-anslutningen på HDMI:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj System > Inställningar > Bildskärm och ljud.
    3. Välj Videoutgång > Videokvalitet och överskanning.
    4. Markera alternativet HDMI i listrutan Bildskärm.

Skärmen är svart efter att du har installerat en systemuppdatering

Om du just har installerat en systemuppdatering och skärmen är svart kan du prova Lösning för Xbox One-systemuppdateringar. I steg 1 väljer du JAG BEHÖVER FELSÖKA ETT SYSTEMUPPDATERINGSFEL och sedan följer du anvisningarna som visas.

Begär en reparation

Om inga av dessa lösningar löste problemet kanske konsolen behöver repareras. Gå till Enhetsservice och skicka in en reparationsbegäran.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka en svart tv- eller bildskärm när Xbox One-konsolen är påslagen" som du läste om eller ett annat problem?