Alternativ för och hjälp med Windows Sonic- och Dolby Atmos-headset på Xbox One

På den här sidan

Headset-inställningar

Om du ansluter stereoheadset till din handkontroll eller konsol för första gången sätts headsetformatet till Stereo okomprimerat som standard. Du kan använda spatialt ljud med alla headset genom att välja något av följande:

Windows Sonic – Det här är Microsofts inställning för spatialljud som ger en mer omslutande ljudupplevelse i ditt headset. Anslut ett stereoheadset till handkontrollen eller anslut ett trådlöst Xbox-tillbehör till konsolen innan du ändrar headsetinställningen till Windows Sonic för hörlurar.

Dolby Atmos for Headphones – Dolby Atmos for Headphones är ett förstklassigt headsetljudformat som fungerar med alla headset. Om du hellre vill använda Dolby Atmos for Headphones väljer du den här inställningen under Headsetljud. Du kan läsa mer om Dolby Atmos for Headphones i appen.

Så här ändrar du inställningarna för headsetljud:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och välj System > Inställningar.
  2. Välj Bildskärm och ljud > Ljud ut.
  3. Välj ett av följande alternativ för headsetljud:

Felsöka inställningar

Problem med ljud i spelet när du använder Dolby Atmos:

Om det uppstår ljudproblem när du använder Dolby Atmos kan du prova att inaktivera det:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och välj System > Inställningar.
  2. Välj Bildskärm och ljud > Ljud ut.
  3. Välj Stereo okomprimerat bland ljudalternativen för headset.

Högtalarinställningarna låses efter att du ha kopplat från ett Windows Sonic- eller Dolby Atmos-headset:

I de flesta fall återställs högtalarna till de tidigare ljudinställningarna när ett headset som är konfigurerat för spatialljud (Windows Sonic eller Dolby Atmos) stängs av eller kopplas från. Viss maskinvara, t.ex. trådlösa headset med intelligenta sändtagare anslutna till USB, kan dock visa att headsetet är anslutet även efter att det kopplats från eller stängts av.

Koppla från headsetet eller headsetkomponenten som är ansluten till Xbox. Då bör högtalarna omedelbart återgå till den tidigare konfigurationen utan att ljudinställningarna för headset eller högtalare ändras. Om du ansluter headsetet eller headsetkomponenten igen bör inställningarna för det headsetformat du valt återställas.

Om du fortfarande har problem med att växla mellan högtalare och headset på Xbox One kan du se om det finns mer information på headsettillverkarens webbplats.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Alternativ för och hjälp med Windows Sonic- och Dolby Atmos-headset på Xbox One " som du läste om eller ett annat problem?