Alternativ för och hjälp med Windows Sonic- och Dolby Atmos-headset på Xbox One

På den här sidan

Headset-inställningar

Om du ansluter stereoheadset till din handkontroll eller konsol för första gången anges headsetformatet som standard till Stereo okomprimerat. Du kan använda spatialt ljud med alla headset genom att välja något av följande:

Windows Sonic – det här är den spatiala ljudinställning Microsoft erbjuder för en omslutande headset-upplevelse. Anslut ett stereoheadset till handkontrollen eller anslut ett trådlöst Xbox-tillbehör till konsolen innan du ändrar headsetinställningen till Windows Sonic för hörlurar.

Dolby Atmos for Headphones – Dolby Atmos for Headphones är ett förstklassigt headsetljudformat som fungerar med alla headset. Om du hellre vill använda Dolby Atmos for Headphones väljer du den här inställningen under Headsetljud. Du kan läsa mer om Dolby Atmos for Headphones i appen.

Så här ändrar du inställningarna för headsetljud:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj System > Inställningar.
  2. Välj Bildskärm och ljud och välj något av ljudalternativen för headset.

Felsöka inställningar

Problem med ljud i spelet när du använder Dolby Atmos:

Om det uppstår ljudproblem när du använder Dolby Atmos kan du prova att inaktivera det:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj System > Inställningar.
  2. Välj Bildskärm och ljud och välj sedan Stereo okomprimerat bland ljudalternativen för headset.

Det går inte att ändra högtalarinställningarna när du kopplat bort ett Windows Sonic- eller Dolby Atmos-headset:

I de flesta fall återställs högtalarna till de tidigare ljudinställningarna när ett headset som är konfigurerat för spatialljud (Windows Sonic eller Dolby Atmos) stängs av eller kopplas från. Viss maskinvara, t.ex. trådlösa headset med intelligenta sändtagare anslutna till USB, kan dock visa att headsetet är anslutet även efter att det kopplats från eller stängts av.

Koppla från headsetet eller headsetkomponenten som anslutits till Xbox. Detta ska omedelbart returnera högtalarna till den tidigare konfigurationen utan att ändra ljudinställningarna för hörlurar eller högtalare. Om du ansluter headsetet eller headsetkomponenten igen ska inställningarna för det headsetformat du valt återställas.

Om du fortfarande har problem att växla mellan högtalare och headset på Xbox One går du till headsettillverkarens webbplats för mer information.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Alternativ för och hjälp med Windows Sonic- och Dolby Atmos-headset på Xbox One " som du läste om eller ett annat problem?