Skaffa Xbox Insider-hubbappen

Den här sidan beskriver hur du skaffar Xbox Insider-hubbappen och använder den för att delta i Xbox Insider-programmet. Du hittar också svar på vanliga frågor om Xbox Insider-hubben.

Skaffa Xbox Insider-hubbappen

På Xbox One-konsoler

1. Gå till fliken Store på dashboard eller välj Store i guiden.
  2. Välj Sök.
  3. Sök efter Xbox Insider-hubben.
  4. Välj Skaffa/installera på produktsidan.

Mer information om hur du använder Xbox Insider-hubben finns på Allt om Xbox Insider-programmet.

På dator

Xbox Insider-hubben kan installeras från Microsoft Store på en Windows 10-dator.

1. Öppna Microsoft Store.
  2. Sök efter Xbox Insider-hubben.
  3. Välj Skaffa/installera.

Starta Xbox Insider-hubben

På Xbox One-konsoler

1. Gå till Mina spel och appar.
  2. På fliken Appar väljer du Xbox Insider-hubben.

För enkel åtkomst fäster du Xbox Insider-hubben så att den startas från Stift på instrumentpanelens startsida.

På dator

1. Tryck på Startmeny-knappen.
  2. Välj Xbox Insider-hubben i listan med program.

För enkel åtkomst kan du fästa programmet på din Startmeny genom att högerklicka på programikonen och välja Fäst på Start.

Obs! Om det här är första gången du startar Xbox Insider-hubben måste du acceptera Villkoren för att delta i Xbox Insider-programmet.

Installera Xbox Insider-hubben på en annan Xbox One-konsol

1. Logga in med den gamertag du har registrerad i Xbox Insider-programmet.
  2. Gå till Mina spel och appar.
  3. På fliken Klar att installeras väljer du Xbox Insider-hubben.
  4. Välj Installera.

Installera om Xbox Insider-hubben på din Xbox One-konsol

1. Gå till Mina spel och appar.
  2. På fliken Xbox Insider-hubben väljer du Klar att installeras.
  3. Välj Installera.

Sluta delta i Xbox Insider-programmet

1. Starta Xbox Insider-hubben.
  2. Gå till Inställningar > Hantera enheter.
  3. Välj de konsoler som ska tas bort från Xbox Insider-programmet.
  4. Avinstallera Xbox Insider-hubben.

Om du vill veta mer om att avinstallera appar och spel går du till Frigör utrymme på hårddisken genom att avinstallera spel eller appar från Xbox One.

Registrera dig för en förhandsvisning

En förhandsvisning kan innefatta spel, appar, upplevelser och Xbox One-uppdateringar. Så här registrerar du dig:

1. Starta Xbox Insider-hubben.
  2. Till vänster på skärmen väljer du Insider-innehåll.
  3. Välj en förhandsvisning
  4. Välj Gå med.
  5. Välj den Grupp du vill gå med i och välj sedan Klart.
  6. På nästa skärm läser du villkoren för att delta i förhandsvisningen och sedan väljer du Acceptera.

Delta i en förhandsvisning

När du deltar i en förhandsvisning märker du att sidan Förhandsvisningsinformation i Xbox Insider-hubben är den bästa informationskällan. Vad det innebär att delta i en förhandsvisning kan verka självförklarande, men för att komma igång är det bra om du läser Tillkännagivanden. Där får du de senaste nyheterna, och sedan går du till Quests.

Sidan Förhandsvisningsinformation har följande flikar:

• Info: Grundläggande information om förhandsvisningen, inklusive kraven för att få vara med.
  • Meddelanden: De senaste nyheterna om förhandsvisningen, inklusive viktig information, inplanerade speltider och tävlingar.
  • Quests: Scenarier som du kan stega dig igenom och sedan ge feedback om upplevelsen. Slutför quests för att tjäna XP.
  • Undersökningar: Ett snabbt sätt för dig att skicka feedback till utvecklare utan att gå igenom specifika steg eller scenarier. Slutför undersökningar för att tjäna XP.
  • Kända problem: Läs om problem som redan har rapporterats för förhandsvisningen samt hitta tips och sätt att komma runt dem.

Förutom flikarna kan du använda Snabba undersökningar, som är korta flervalsfrågor där du kan ge snabb feedback. Du hittar snabba undersökningar på huvudsidan i Xbox Insider-hubben.

Sluta delta i en förhandsvisning

1. Starta Xbox Insider-hubben.
  2. Till vänster på skärmen väljer du Insider-innehåll.
  3. Välj en förhandsvisning du deltar i.
  4. Välj Hantera.
  5. Välj Avregistrera och välj sedan Klar.

Tjäna in Xbox Insider XP

När du tjänar Xbox Insider XP går du uppåt i nivåerna, dvs. låser upp nya Xbox Insider-nivåer, och du åker snabbt uppåt på rankningslistorna. Du tjänar XP genom att slutföra quests, undersökningar, snabba undersökningar och andra aktiviteter i Xbox Insider-programmet. Då och då används Xbox Insider XP för att avgöra tillgängligheten för förhandsvisningar i Insider-innehållet.

Visa din Xbox Insider XP

Din Xbox Insider XP är summan av alla XP du har tjänat in, vilket påverkar din Xbox Insider-nivå och din placering på rankningslistorna. Din Xbox Insider XP visas på rankningslistorna Kompisar och Global Xbox Insider.

Höj din Xbox Insider-nivå

Din Xbox Insider-nivå avgör din rankning i Xbox Insider-programmet. Tjäna mera XP för att höja din Xbox Insider-nivå och din rankning. Din Xbox Insider-nivå visas i din Xbox Insider-profil på Xbox Insider-hubbens startsida.

Visa din placering på rankningslistan för Xbox Insider

Så här visar du din placering på rankningslistorna Kompisar och Global Xbox Insider:

1. Starta Xbox Insider-hubben.
  2. På huvudsidan väljer du din Xbox Insider-profil.
  3. Flytta nedåt på sidan och välj rankningslistan Kompisar eller Global för att se din rankning.

Vanliga frågor om Xbox Insider-hubben

Min kompis är berättigad till en förhandsvisning, men inte jag. Vad beror det på?

Alla förhandsvisningar görs inte tillgängliga för alla Xbox Insiders. Deltagarna kan vara berättigade till förhandsvisningar baserat på vissa kriterier, till exempel intressen, medlemskapsperiod som Xbox Insider, Xbox Insider XP, tidigare deltagande i Insider-förhandsvisningar och andra faktorer.

Jag är inte berättigad till några förhandsvisningar. Är det normalt?

Alla Xbox Insiders blir inte berättigade till förhandsvisningar efter att ha laddat ned Xbox Insider-hubben. Du kan dock öka dina chanser att bli utvald för framtida förhandsvisningar genom att slutföra quests, undersökningar och snabba undersökningar samt rapportera problem du hittar genom att använda Rapportera ett problem på Xbox One och Windows Feedbackhubben för feedback om spel- och Xbox-upplevelser på Windows 10.

Min Xbox Insider XP eller min Xbox Insider-nivå stämmer inte. Vad kan jag göra?

1. Tryck på Xbox-knappen  på handkontrollen.
  2. På energimenyn väljer du Rapportera ett problem.
  3. Välj Lägg till nytt problem.
  4. På skärmen Välj kategori väljer du Xbox Insider-programmet.
  5. På skärmen Välj underkategori väljer du Xbox Insider-statistik.
  6. Titel och beskrivning anger du titel för problemet och en specifik beskrivning av det – med andra ord vad du ser jämfört med vad du borde se.
  7. Välj Klart.