Så här ger du feedback som Xbox Insider

Översikt

Använd Xbox Insider-hubben varje gång du stöter på ett problem eller något oväntat beteende, så att Xbox-teamet kan undersöka och lösa problemen på Xbox One och Windows 10. Det förbättrar spelupplevelsen för dig och alla andra i communityn.

På den här sidan beskrivs stegen du ska ta när du ska rapportera ett nytt eller känt problem och du får också svar på vanliga frågor.

Så här rapporterar du ett problem på Xbox One

Så snart du upptäcker ett problem eller ett oväntat beteende rapporterar du det:

1. Tryck på och håll ned Xbox-knappen .
  2. På skärmen Vad vill du göra? väljer du Rapportera ett problem. Då öppnas Xbox Insider-hubben.

Så här lägger du till information om ett känt problem

Så här lägger du till information om det kända problemet:

1. Under Kända problem väljer du det problem du upplever.
  2. Om du kan visa oss problemet markerar du kryssrutan Inkludera skärmbild eller Inkludera videoklipp.
  3. Välj +1 Jag har det här problemet.

Rapportera ett nytt problem

Om du har ett problem eller ser ett oväntat beteende som inte verkar vara ett känt problem kan du rapportera det som ett nytt problem.

1. Tryck på och håll ned Xbox-knappen .
  2. På skärmen Vad vill du göra? väljer du Rapportera ett problem. Då öppnas Xbox Insider-hubben.
  3. Välj Lägg till nytt problem.
  4. På skärmen Välj kategori väljer du den mest lämpliga kategorin för problemet.
  5. På skärmen Välj underkategori väljer du den mest lämpliga underkategorin för problemet. Obs! Om du inte är säker på vilken kategori ett problem ska tillhöra gissar du så gott du kan. Vi kommer fortfarande att ta emot och gå igenom ditt problem.
  6. Om du kan visa oss problemet markerar du kryssrutan Inkludera skärmbild eller Inkludera videoklipp.
  7. Ange en titel och en beskrivning av problemet. Det gör du bäst genom att besvara de här frågorna:
    • Vad är problemet eller det oväntade beteendet?
    • Vilka steg gick du igenom innan du stötte på problemet?
    • Vad använde du för ytterligare programvara, maskinvara och tillbehör när du stötte på problemet? Exempel: medieskivor (Blu-ray, DVD, spel), TV-modell (videoproblem), AV-konfiguration (ljudproblem), nätverksmaskinvara (anslutningsproblem), headset, arcade-styrspakar eller kringutrustning.
    • Visades några specifika felkoder eller felmeddelanden när du stötte på problemet eller beteendet? Om så var fallet, vilken specifik felkod eller vilket felmeddelande visades?
      Obs! Om du vill göra det enklare att skriva din text använder du ett USB-tangentbord, Xbox One Chatpad eller Xbox-appen på din mobila enhet eller Windows 10-dator. Om du använder Cortana använder du röst-till-text genom att ta fram tangentbordet för varje textfält och sedan trycka på Visa-knappen .
  8. Välj Klart.

Så här rapporterar du ett problem på Windows 10

1. Tryck på Start-knappen och välj sedan Feedbackhubben i listan med appar eller skriv feedback i rutan och välj Feedbackhubben.
  2. Startsidan väljer du Rapportera ett problem.
  3. Fyll i avsnitten Sammanfatta din feedback och Förklara mer i detalj (valfritt). Det gör du bäst genom att besvara de här frågorna:
    • Vad är problemet eller det oväntade beteendet?
    • Vilka steg gick du igenom innan du stötte på problemet?
    • Vad använde du för ytterligare programvara, maskinvara och tillbehör när du stötte på problemet?
    • Visades några specifika felkoder eller felmeddelanden när du stötte på problemet eller beteendet? Om så var fallet, vilken specifik felkod eller vilket felmeddelande visades?
  4. Lämna din feedback och följ sedan instruktionerna. Om du kan visa oss problemet inkluderar du även skärmbilder.
  5. När du är klar trycker du på Skicka.

Xbox Insider på Reddit

Du kan också dela problem du stöter på och få hjälp genom att chatta med andra Xbox Insiders och Xbox-personal i Xbox Insider på Reddit.

Vanliga frågor om att rapportera ett problem/Feedbackhubben

När är det bäst att använda funktionen Rapportera ett problem?

Så snart du upptäcker ett problem eller ett oväntat beteende. Då säkerställer du att de diagnostikdata du skickar oss är relevanta för problemet.

Kan jag titta på det videoklipp eller den skärmbild jag skickar med mitt problem?

Ja, innan du skickar in problemet kan du titta på videoklippet eller skärmbilden. Om du inte vill skicka något av dessa media avmarkerar du kryssrutorna, så inkluderas de inte i din rapport.

Jag markerade "Inkludera videoklipp", men jag ser ingen video. Varför inte?

Videoklipp är bara tillgänglig för problem som rapporteras med spel.

Kan jag använda något annat än min handkontroll för att ange problemets beskrivning och titel?

Ja, du kan använda:

Använd dock Rapportera ett problem för att rapportera problem eller oväntade beteenden som du upptäcker på konsolen, eftersom vi då kan undersöka problemen mycket snabbare.

Kommer jag att kontaktas om problem jag har rapporterat?

Vi skulle gärna vilja göra individuella uppföljningar, men på grund av den mängd feedback vi får är det inte alltid möjligt. Om vi har ytterligare frågor om din feedback kontaktar vi dig via Xbox Live-meddelande eller på Xbox Insider på Reddit.

Det problem jag rapporterade är fortfarande inte åtgärdat. När kommer det att åtgärdas?

Vi försöker åtgärda alla problem så snart det går, men det är ofrånkomligt att en del problem kräver mer arbete och större investeringar. Om du har rapporterat ett problem i en tidigare uppdatering och det inte är löst i den påföljande uppdateringen bör du använda Rapportera ett problem igen och berätta för oss att problemet fortfarande finns där. Se till att ta med alla relevanta detaljer enligt ovan.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Så här ger du feedback som Xbox Insider" som du läste om eller ett annat problem?