Vanliga frågor om Xbox Insider-programmet

Ämnen

Vad är Xbox Insider-programmet?

I Xbox Insider-programmet får engagerade Xbox-fantaster möjlighet att ge oss feedback på de senaste Xbox One-systemuppdateringarna samt funktioner och spel som fortfarande är under utveckling både på Xbox One-konsolen och Windows 10-datorer.

Om du går med i Xbox Insider-programmet hjälper du oss att göra kommande innehåll och funktioner för Xbox ännu bättre. Berätta för oss vad du tycker om, vad du helst vill slippa och vad du vill ha mer av genom att utföra quests, fylla i undersökningar och snabba undersökningar samt rapportera problem direkt till utvecklarna.

Som Xbox Insider avgör du själv din inblandning och vilket innehåll du vill följa – det kan vara för datorer eller Xbox One eller fokuserat på systemuppdateringar eller spel. Du blir automatiskt berättigad till förhandsvisningar av mer och mer Insider-innehåll baserat på dina intressen, din medlemskapsperiod som Xbox Insider, dina Xbox Insider XP-poäng samt de aktiviteter du deltar i.

Kom igång med Xbox Insider-programmet

Skaffa Xbox Insider-hubben

Det är enkelt att komma igång som Xbox Insider. Du behöver bara ladda ned Xbox Insider-hubbappen på din Xbox One eller dator.

1. Gå till fliken Store på dashboard eller välj Store i guiden.
  2. Välj Sök.
  3. Sök efter Xbox Insider-hubben.
  4. Välj Skaffa/installera på produktsidan
Mer information om hur du skaffar och använder Xbox Insider-hubben finns i Skaffa Xbox Insider-hubbappen.

Vad krävs för att få Insider-förhandsvisningar

Varje förhandsvisningar av Insider-innehåll har olika krav för deltagande. Så här visar du kraven för respektive förhandsvisning:

1. Starta Xbox Insider-hubben.
  2. Gå till Insider-innehåll.
  3. Välj den förhandsvisning du vill ha.
  4. Kraven visas på fliken Info på Insider-innehållets informationssida.

Obs! Det är bara de förhandsvisningar du är berättigad till som visas som Insider-innehåll. Dessutom finns det ofta olika förhandsvisningar av Insider-innehåll på Xbox One och Windows 10, eftersom vissa program är specifika för en viss plattform.

Avtal för Xbox Insider-programmet

Du måste acceptera avtalet för Xbox Insider-programmet första gången du startar Xbox Insider-hubben. Se Avtal för Xbox Insider-programmet.

Vanliga frågor om Xbox Insider-programmet

Kan vem som helst gå med i Xbox One Update Preview?

Ja. Observera att de tillgängliga Update Preview-ringar du kan registrera dig hos baseras på din Xbox Insider XP-poäng och hur länge du har varit med i programmet.

Hur kan jag gå med i Xbox One Update Preview eller flytta min konsol till en annan förhandsvisningsring?

1. Starta Xbox Insider-hubben på din Xbox One-konsol.
  2. På huvudlandningssidan väljer du Insider-innehåll.
  3. Under System väljer du Förhandsvisning av Xbox One-uppdatering.
  4. Välj Gå med eller Hantera.
  5. Välj en förhandsvisningsring bland de tillgängliga valen.

Vad är skillnaden mellan de olika Xbox One Update Preview-ringarna och hur byter jag ring?

Det finns fyra Xbox One Update Preview-ringar där du kan styra när och hur ofta du får tidig tillgång till konsoluppdateringar. Du får tillgång till ringarna baserat på din aktivitet som Xbox Insider. Om du har bjudits in till mer än en ring kan du växla mellan dem från Xbox Insider-hubben:

De aktuella Xbox One Update Preview-ringarna är:

• Alpha – Enbart öppen efter inbjudan och får uppdateringar allra först i förhandsvisningsfönstret.
  • Beta – Öppen för Xbox Insiders som varit med i programmet i minst 3 månader och har en Xbox Insider XP-nivå på 4 eller högre. Den här ringen får uppdateringar kort efter Alpha.
  • Beta – Öppen för alla Xbox Insiders som har varit med i programmet i minst 1 månad och har uppnått Xbox Insider-nivå 2 eller högre. Beroende på vissa gränsfall där uppmärksamhet krävs från Alpha- eller Beta-ringarna kan Insiders i Delta få systemuppdateringar innan Beta, även om det inte är ett vanligt scenario. Även om tidiga systemuppdateringar inte garanteras i Delta-ringen kommer dessutom alla Insiders i Delta att få uppdateringen innan den blir allmänt tillgänglig.
  • Omega – Öppen för alla och får systemuppdateringar kort innan de släpps till allmänheten.

Behöver jag gå med i Xbox One Update Preview för att delta i förhandsvisningar av spel eller appar som görs tillgängliga i Xbox Insider-programmet?

Generellt sett, nej. Även om en del förhandsvisningar av spel eller appar kan erbjudas enbart till användare i en specifik Xbox One Update Preview-ring på grund av att spelet eller appen kräver en systemuppdateringsversion som är nyare än den aktuella släppta uppdateringen görs många spel och appar tillgängliga till Xbox Insiders även utan registrering i en Xbox One Update Preview-ring.

Min kompis är berättigad till en förhandsvisning, men inte jag. Vad beror det på?

Alla förhandsvisningar görs inte tillgängliga för alla Xbox Insiders. Deltagare kan vara berättigade till förhandsvisningar baserat på många olika faktorer, som kan vara olika för varje Xbox Insider-förhandsvisning. I vissa fall kan spelets eller appens utvecklare själva besluta vem som är berättigad. Om du är berättigad kan också vara baserat på dina intressen, tidigare aktiviteter i Xbox Insider-programmet, hur länge du har varit Xbox Insider, Xbox Insider XP-poäng, vilka spel du äger med mera.

Det finns en förhandsvisning i Insider-innehållet jag inte gått med i, men som ändå visas som om jag hade gjort det. Varför det?

Ibland lägger vi automatiskt in användare som uppfyller vissa enkla kriterier i ett Insider-program. Till exempel registreras alla Insiders som startar Xbox Insider-hubben och godkänner villkoren automatiskt i Xbox Insider-programmet. I allmänhet görs detta för att berättigade användare ska få se tillkännagivanden och quests, och för att vi ska få veta dina intressen och kan meddela dig om nya möjligheter. Du kan få tillgång till nytt Insider-innehåll genom dessa program.

Jag har slutat delta i Xbox Insider-programmet. Kan jag komma tillbaka?

Ja. På Xbox One-konsolen kan du installera om Xbox Insider-hubben från listan Klar att installeras i Mina spel och appar. Om du inte hittar den går du till Store och letar där.

Om du har deltagit i Xbox Insider-programmet på en dator tidigare och därefter avinstallerat appen söker du bara efter ”Xbox Insider Hub” i Store.

Jag har köpt en ny konsol. Kan jag använda den för att delta i Xbox Insider-programmet?

Ja. Installera Xbox Insider-hubben från listan Klar att installeras i Mina spel och appar. Om du inte hittar den går du till Store och letar där. När du startat den är du berättigad till samma Insider-innehåll som du var berättigad till på andra konsoler.

Jag har sålt min konsol och vill inte längre vara en Xbox Insider. Hur kan jag sluta delta i Xbox Insider-programmet?

Innan du säljer eller ger bort din konsol till någon annan ska du ta bort den från Xbox Insider-programmet genom att gå till Inställningar > Hantera enheter, rulla ned till din enhet med markeringen (aktuell), välja den och sedan välja Klart. Om du redan har sålt eller gett bort din konsol kan du starta Xbox Insider-hubben på en annan konsol och följa samma anvisningar efter att du valt din gamla konsol.

Samma steg gäller om du avser att behålla din konsol, men inte längre vill delta som en Xbox Insider och därför vill avregistrera din konsol från programmet. När du har valt att ta bort en konsol kan det ta upp till 72 timmar innan borttagningen är genomförd. Under den tiden kan du fortfarande få uppdateringar av konsol, spel eller appar. Som en del av borttagningsprocessen kan din konsol genomgå en fabriksuppdatering. Om en fabriksuppdatering krävs tas inte dina spel och appar bort. Profiler eller systeminställningar som sparats på konsolen kommer dock att behöva återställas efter att fabriksuppdateringen genomförts.

Obs! Du behöver veta din förra konsols serienummer eller namn för att säkerställa att du tar bort rätt Xbox-enhet.

Hur länge tar det att behandla min begäran att få en konsol borttagen från programmet?

När du har tagit bort en konsol från Xbox Insider-programmet kan det ta upp till 72 timmar innan den borttagningen är genomförd. Under den tiden kan du fortfarande få uppdateringar av konsol, spel eller appar. När borttagningsprocessen är genomförd kan din konsol återställas till fabriksinställningarna. Då tas alla profiler och inställningar bort från konsolen, men inte dina sparade spel och appar.

Min familj delar på en konsol. Kan vi alla delta i Xbox Insider-programmet?

Ja! Alla i ditt hem kan delta i Xbox Insider-programmet. Alla som startar Xbox Insider-hubben kan delta i förhandsvisningar på den konsolen om de är behöriga.

Obs! Berättigande till Insider-innehåll beror på din nivå i programmet, tidigare aktivitet och ett antal andra kriterier. Det Insider-innehåll, till exempel specifika spel eller appar, som är tillgängligt för dig kan skilja sig från det innehåll som är tillgängligt för en kompis eller en familjemedlem.

Jag har köpt en begagnad konsol och när jag startade Xbox Insider-hubben fick jag meddelande om att konsolen var registrerad i en förhandsvisning. Hur kan jag lämna den förhandsvisningen?

För att förhindra att konsolen tas bort från en förhandsvisning utan ditt medgivande kräver vissa förhandsvisningar att den användare som gick med i förhandsvisningen begär avregistrering. Men om du köpt en begagnad konsol som är registrerad i förhandsvisningar som du vill lämna gör du ett inlägg i Xbox Insider-forumen, så hjälper vi dig gärna att ta bort konsolen från programmet eller registrera den på dig.

Lyder de förhandsvisningar som är tillgängliga i Xbox Insider-programmet under ett sekretessavtalet (NDA, Non-Disclosure Agreement)?

I de flesta fall lyder inte förhandsvisningarna under något sekretessavtal, men en del kan göra det. Förhandsvisningar som har sekretessavtal kräver att du accepterar ett ytterligare användningsvillkor innan du deltar.