Xbox Adaptive Controller ansluter inte till min Xbox eller dator

Nedanstående förslag kan hjälpa både om du inte kan ansluta och om din Xbox Adaptive Controller inte förblir ansluten.

Aktivera handkontrollen

Handkontrollen stängs av efter 15 minuters inaktivitet. Starta den igen genom att hålla ned Xbox-knappen tills den tänds.

Ladda handkontrollen

När batteriet är svagt lyser batteriindikatorlampan på kontrollens framsida enfärgat orange. Mer information finns i Ladda Xbox Adaptive Controller.

Flytta närmare din Xbox eller dator

Det rekommenderade maximala avståndet för trådlösa handkontroller är 6 m. Saker som väggar och störningar från andra trådlösa enheter kan påverka handkontrollens anslutning till konsolen eller datorn. Handkontrollsanslutningen kan påverkas om din Xbox är riktad bort från handkontrollen eller finns i ett skåp. Se till att handkontrollen är riktad mot framsidan på din Xbox eller dator.

Ta bort alla objekt mellan handkontrollen och din Xbox eller dator

Kontrollera utrymmet mellan dig själv och din Xbox eller dator för att se till att det inte finns saker som kan störa handkontrollens trådlösa signal (bärbara datorer, mikrovågsugnar, trådlösa telefoner, trådlösa routrar, metallväggar, hyllor, dörrar med mera).

Så här stänger av och startar om din Xbox eller startar om din dator

Om du vill stänga av och starta om din Xbox håller du ned av/på-knappen på framsidan av konsolen i 10 sekunder. Vänta tills konsolen har stängts av helt och starta sedan om den.

På en dator trycker du på Start-knappen och väljer Av/på > Starta om.

Ansluta handkontrollen igen (Xbox One)

På Xbox One håller du ned anslutningsknappen på baksidan av handkontrollen tills Xbox-knappen blinkar.

Tryck därefter på anslutningsknappen på konsolen:

• På Xbox One X och Xbox One S är anslutningsknappen en liten rund knapp till höger på framsidan, under av/på-knappen.
  • På en Xbox One i originalutförande är anslutningsknappen en rund knapp på sidan, runt hörnet från skivfacket.

Mer information finns i Ansluta Xbox Adaptive Controller till Xbox One.

Ansluta handkontrollen igen (dator)

Håll ned anslutningsknappen på baksidan av handkontrollen tills Xbox-knappen blinkar. Tryck sedan på anslutningsknappen på den trådlösa Xbox-adaptern för Windows 10 som är ansluten till datorn. Om du har problem med att ansluta läser du Felsöka den trådlösa Xbox-adaptern för Windows.

Om du har problem med att ansluta till en dator via Bluetooth ska du kontrollera att du har Windows 10 med april 2018-uppdateringen eller senare installerat. Om du fortfarande har problem provar du de här lösningarna:

• Starta om handkontrollen. Tryck på och hålla ned Xbox-knappen på handkontrollen i 6 sekunder för att stänga av handkontrollen. Tryck sedan på Xbox-knappen för att slå på handkontrollen igen.
  • Para handkontrollen igen. Håll ned anslutningsknappen på baksidan av handkontrollen (då börjar Xbox-knappen på handkontrollen att blinka snabbt). På datorn trycker du på Start-knappen och väljer Inställningar > Enheter > Bluetooth. Välj sedan Xbox Adaptive Controller och därefter Ta bort enhet. Se till att Bluetooth är och välj sedan Lägg till Bluetooth eller annan enhet > Bluetooth och välj Xbox Adaptive Controller i listan.
  • Starta om datorn. Tryck på Start-knappen och välj sedan Av/på > Starta om.

Obs! Om din dators resurser används för andra aktiviteter kan det ta upp till 2 minuter för din dator att känna av eller para din handkontroll via Bluetooth.

Mer information finns i Ansluta Xbox Adaptive Controller till en dator.

Ansluta en USB-C-kabel

Anslut ena änden av den medföljande USB-C-kabeln till USB-C-porten på baksidan av handkontrollen och anslut sedan den andra änden till din Xbox eller dator (din Xbox eller dator ska känna av handkontrollen automatiskt och ladda den). Mer information finns i Ladda Xbox Adaptive Controller.

Obs! Om handkontrollen ansluts då du använder en USB-C-kabel men inte förblir ansluten när du tar bort kabeln återansluter du kabeln och ser om det finns en uppdatering till handkontrollen.

Uppdatera handkontrollen

Mer information finns i Uppdatera Xbox Adaptive Controller.

Ta bort tillbehör från din Xbox eller dator

Vissa USB-enheter, bland annat inkompatibla eller trasiga USB-kablar, kan störa trådlösa signaler. Koppla från alla USB-enheter som är anslutna till din Xbox eller dator (trådlös maskinvara, externa hårddiskar, andra kabelanslutna handkontroller, tangentbord med mera). Starta om din Xbox eller dator och prova sedan att ansluta handkontrollen igen.

Räkna dina anslutna handkontroller

Om du har åtta anslutna handkontroller kan du inte ansluta ytterligare en förrän du kopplar från en av handkontrollerna.

Försök med en annan handkontroll

Om du har en annan handkontroll kontrollerar du att batteriet är fulladdat och sedan spelar du en stund för att se om den också kopplas från.

Om den andra handkontrollen fungerar kan du behöva ersätta din handkontroll. Mer information finns i Hur byter jag min Xbox Adaptive Controller?

Om båda handkontrollerna kopplas från ofta kan konsolen behöva service. Gå till Enhetssupport, logga in med ditt Microsoft-konto och registrera din Xbox om den inte redan visas där. Markera din registrerade konsol, välj Skapa en serviceorder och följ sedan anvisningarna.

Mer information finns i Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Byt ut handkontrollen

Om felsökningsförslagen inte fått din handkontroll ansluten kan den behöver bytas. Mer information finns i Hur byter jag min Xbox Adaptive Controller?

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Xbox Adaptive Controller ansluter inte till min Xbox eller dator" som du läste om eller ett annat problem?