Använda speltranskription på Xbox One

Transkription av spel konverterar tal i spelet till text som du kan läsa på skärmen. Den kan också läsa upp chattext som du skriver för andra spelare.

Obs! Speltranskription är tillgängligt på Xbox One och Windows 10 i spel som stöder detta. Följande spel stöder för närvarande den här funktionen:

Aktivera speltranskription

På Xbox One

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Välj sedan System > Inställningar > Hjälpmedel > Speltranskription.
  2. Om du vill transkribera andra spelares röster till text väljer du Tal till text.
  3. Om du vill ha din chattext uppläst till andra spelare väljer du Text till tal. Om du vill välja den röst som andra spelare hör när din chattext läses upp väljer du en av de tillgängliga rösterna på menyn Röst för text-till-tal.
  4. Om du vill att spelen ska läsa upp vissa ord som visas på skärmen väljer du Låt spelen läsa för mig.

I Windows 10

1. Öppna Xbox-appen och gå till Inställningar > Allmänt > Transkription av spelchatt.
  2. Om du vill transkribera andra spelares röster till text väljer du Tal till text.
  3. Om du vill ha din chattext uppläst till andra spelare väljer du Text till tal.
  4. Om du vill välja den röst som andra spelare hör när din chattext läses upp väljer du en av de tillgängliga rösterna på menyn Röst för text-till-tal.

Halo Wars 2

Om du spelar Halo Wars 2 måste alla profiler som ska använda transkription av spelet följa de här stegen i spelet:

1. Starta Halo Wars 2.
  2. huvudmenyn väljer du Alternativ och extra > Spel.
  3. Ange alternativet Aktivera kortkommandon för hjälpmedel till .
  4. Anslut till andra hjälpmedelsanvändare genom att antingen acceptera en spelinbjudan eller använda alternativet Gå med i spel.

Så här använder du kortkommandon för hjälpmedel i Halo Wars 2:

1. För tal till text trycker du på RT + R3 (Xbox One) eller tangenten O (Windows 10) för att öppna textrutan för chattranskription. Textrutan öppnas automatiskt om röstchatt tas emot och förblir öppen under 5-10 sekunder innan den stängs.
  2. För text till tal trycker du på RT + L3 (Xbox One) eller Shift + K (Windows 10) för att öppna det virtuella tangentbordet. Meddelanden läses upp i den mottagande personens hörlurar eller högtalare och visas som ett textmeddelande i textrutan för chattranskription.

Felsökning

Här följer några förslag om du har problem med att använda speltranskription i Halo Wars 2:

• Kontrollera att alla som använder speltranskription har anslutit ett headset innan spelet startas.
  • Kontrollera dina sekretessinställningar (detta gäller för alla som använder speltranskription).
    • På Xbox One trycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj System > Inställningar och sedan Konto > Sekretess och onlinesäkerhet > Xbox Live-sekretess > Visa detaljer och anpassa > Kommunikation och flerspelarläge. Under Andra kan kommunicera med röst, text eller inbjudningar väljer du Alla. Tryck på B-knappen för att gå tillbaka till Xbox Live-sekretess och välj sedan Onlinestatus och historik. Under Andra kan se om du är online väljer du Alla.
    • På Windows 10 loggar du in på Xbox-sekretess och onlinesäkerhet. På fliken Sekretess bläddrar du ned till Andra kan kommunicera med röst, text eller inbjudningar och Se om du är online, välja Alla för båda och välj sedan Spara.
  • Om du kan höra röstchatt men inte ta emot tal till text ska alla som använder speltranskription starta om spelet.

Vanliga frågor

Varför blir det en fördröjning vid transkription av spelchatt?

Ibland kan uppstå det en kort fördröjning vid chattranskription, vilket kan bero på flera olika faktorer.

Varför är vissa ord felstavade?

Många saker kan påverka transkriptionskvaliteten, bland annat omgivning (till exempel bakgrundsljud), uttal och hur nära mikrofonen talaren är.

Varför flyttas chattfönstret runt?

Beroende på hur ett spel visar spelchattfönstret kan det flyttas runt på skärmen under spelets gång. Spelchattfönstret kan till exempel flyttas för att inte täcka viktiga områden i spelet. Platsen för spelchattfönstret kan vara olika för varje spel som stöder den här funktionen.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Använda speltranskription på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?