Använda appen Film och TV med Skärmläsaren på Xbox One

Film och TV fungerar med den inbyggda Skärmläsaren, som läser upp skärmens texter och beskriver händelser så att du kan använda din dator med partiell syn eller ingen syn alls.

Appen har kortkommandon som hjälper dig utföra vanliga åtgärder. För bästa resultat ansluter du ett USB-tangentbord till din Xbox One när du ska använda Skärmläsaren. Den info som följer förutsätter att du använder en Xbox One-handkontroll och har ett USB-tangentbord anslutet.

Starta Skärmläsaren

Håll ned Xbox-knappen  på handkontrollen och tryck sedan på menyknappen . Tryck på de här knapparna igen för att stänga Skärmläsaren.

Om du använder ett tangentbord trycker du på Windows-tangenten + Retur samtidigt för att starta och stoppa Skärmläsaren. På många tangentbord sitter Windows-tangenten i den nedre tangentraden, till vänster eller höger om Alt-tangenten.

Öppna appen

1. Logga in med din profil på Xbox One.
  2. På startsidan går du till Mina spel och appar och trycker på Retur.
  3. Tryck en gång på nedåtpilen för att komma till Appar. Gå sedan till sorteringsmenyn och tryck på Retur.
  4. Använd uppåt- och nedåtpilarna för att markera Sortera A-Ö. Tryck sedan på Retur.
  5. Gå till den första appen i din applista. Tryck sedan på högerpilen tills du kommer till Film och TV. Tryck på Retur för att öppna den.

Om du vill stänga appen trycker du på Xbox-knappen  för att komma till Startsidan. Om du går till Startsidan från appen kommer Film och TV att vara markerad. Tryck på menyknappen  på handkontrollen och välj Avsluta.

Navigering

Obs! Skärmläsaren kräver att du har ett USB-tangentbord anslutet till din Xbox.

Xbox-versionen av Film och TV har fyra huvudområden:

• Sök
  • Startsida
  • Filmer
  • TV

Personliga videor är tillgängliga i datorappen, men inte på Xbox.

För att navigera i appen med tangentbordet tryck du på höger-, vänster-, nedåt- och uppåtpilarna. Med handkontrollen kan du använda antingen vänster styrspak eller styrknappen med A-knappen för att välja och B-knappen för att gå tillbaka.

När du startar appen väljer du en destination: Gå till Film och TV eller köp filmer och TV-program från Store. Om du går till Film och TV kommer du till appens startsida. Om du väljer att köpa filmer och program att titta på kommer du till Store.

Kortkommandon

Följande kortkommandon finns för Film och TV på Xbox One med ett anslutet USB-tangentbord.

Tryck på den här knappen För att göra det här
Retur Välja något som är markerat
Mellanslag eller Ctrl + P Spela upp eller pausa (när du tittar på en video)
Windows-tangenten + Backsteg Gå tillbaka

Hitta en film eller ett TV-program och börja uppspelningen

1. Använd handkontrollen, gå till vänster och tryck på Tabb för att markera rutan Sök. Tryck sedan på Retur och skriv namnet på filmen eller TV-programmet du vill ha.
  2. Tryck på Retur för att söka. Filmer och TV-program du har köpt eller hyrt visas. Om du vill visa resultat för relaterade filmer eller TV-program du kan skaffa från Store trycker du på nedpilen till knappen ”Sök i Store” och trycker på Retur.
  3. När du har markerat det objekt du vill ha trycker du på Retur för att välja det.
    • För filmer som du äger kommer Spela upp eller Återuppta att vara markerat. Tryck på Retur eller Blanksteg för att börja uppspelningen.
    • För en TV-serie som du äger markeras knappen Spela upp för det första avsnittet i serien eller det första avsnitt du inte har sett ännu. Om du vill spela upp ett annat avsnitt använder handkontrollen för att flytta nedåt till avsnittslistan och sedan använder du nedpilen för att markera det avsnitt du vill ha. För att spela upp trycker du på Retur och väljer antingen Spela upp, Återuppta eller Starta om.
    • För en film eller ett TV-program som du vill köpa eller hyra trycker du på Retur för att öppna titeln i Store. Följ instruktionerna för att köpa eller hyra. När du har slutfört transaktionen ändras knappen Köp eller Hyr till Spela upp eller Äger. Se till att knappen är markerad och tryck på Retur för att gå tillbaka till appen Film och TV. Om det behövs använder du Tabb för att navigera till knappen Spela upp och sedan trycker du på Retur.

Styra videouppspelning

Så här styr du uppspelningen när en film eller ett TV-program spelas upp:

1. Tryck på blanksteg för att pausa eller spela upp videon.
  2. Hoppa 30 sekunder framåt genom att från knappen Spela upp eller Paus trycka på Tabb för att gå till knappen Hoppa framåt och sedan trycka på Retur.
  3. Hoppa 30 sekunder bakåt genom att från knappen Spela upp eller Paus trycka på Tabb + Shift för att gå till knappen Hoppa bakåt och sedan trycka på Retur.
  4. Ändra alternativ för ljud eller textning för hörselskadade genom att från knappen Spela upp eller Paus trycka på Tabb + Skift tills du kommer till Visa meny för undertext och ljud och sedan trycka på Retur. Välj alternativ med piltangenterna och Retur.

Slå på textning för hörselskadade

Undertextning är tillgängligt för de flesta filmer och TV-program. Så här aktiverar du funktionen:

1. När du startat uppspelningen av en video väljer du Paus eller trycker på Blanksteg för att pausa den.
  2. Tryck på Skift + Tabb tills du kommer till knappen Visa menyn för undertext och ljud, tryck på Retur, använd uppåt- eller nedåtpilen för att välja språk och tryck sedan på Retur.
  3. Tryck på Blanksteg för att återuppta videouppspelningen, nu med textning för hörselskadade.

Så här ändrar du utseendet på undertexten så att den blir lättare att läsa:

1. Tryck på Xbox-knappen  på handkontrollen för att öppna guiden.
  2. Använd högerpilen för att markera fliken System , tryck på Retur och sedan på Retur igen på Inställningar.
  3. Flytta ned till Hjälpmedel.
  4. Flytta åt höger till Textning för hörselskadade och tryck på Retur.
  5. Flytta ned till Anpassad stil på och tryck på blanksteg.
  6. Tabba dig fram till någon av de nio menyerna. Använd sedan en kombination av Retur och nedpil för att välja de alternativ du vill ha.

Alternativt kan du från Hjälpmedel använda högerpilen för att markera Högkontrast och sedan trycka på Retur. Använd menyn för att kontrollera att högkontrast är aktiverat.

Om du behöver support för Skärmläsaren eller annan assistansteknik från Microsoft kontaktar du Xbox Support.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Använda appen Film och TV med Skärmläsaren på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?