Titta på direktsänd TV med Skärmläsaren på Xbox One

Titta på direktsänd TV på Xbox One genom att ansluta din konsol till din digitalbox eller en antenn och mottagare för digital-TV och använda OneGuide. OneGuide fungerar med den inbyggda Skärmläsaren, som läser upp skärmens texter och beskriver händelser så att du kan använda din Xbox One med partiell syn eller ingen syn alls.

För bästa resultat ansluter du ett USB-tangentbord till din Xbox när du ska använda Skärmläsaren. Den info som följer förutsätter att du använder en Xbox One-handkontroll och har ett USB-tangentbord anslutet.

Starta Skärmläsaren

Håll ned Xbox-knappen  på handkontrollen och tryck sedan på menyknappen . Tryck på de här knapparna igen för att stänga Skärmläsaren.

Om du använder ett tangentbord trycker du på Windows-tangenten+ Retur samtidigt för att starta och stänga Skärmläsaren. På många tangentbord sitter Windows-tangenten i den nedre tangentraden, till vänster eller höger om Alt-tangenten.

Öppna appen

1. Logga in med din profil på Xbox One.
  2. Innan du öppnar appen ansluter du din digitalbox via HDMI eller en mottagare för digital TV via USB. Om du ansluter en mottagare för digital-TV kommer din Xbox att be dig ange postnummer, tidszon med mera och söka efter kanaler. För kabelboxar kommer detta efter.
  3. På startsidan går du till Mina spel och appar och trycker på Retur.
  4. Tryck en gång på nedåtpilen för att komma till Appar. Gå sedan till sorteringsmenyn och tryck på Retur.
  5. Använd uppåt- och nedåtpilarna för att markera Sortera A-Ö. Tryck sedan på Retur.
  6. Gå till den första appen i din applista. Tryck sedan på högerpilen tills du kommer till OneGuide. Tryck på Retur för att öppna den.

Om du vill stänga appen trycker du på Xbox-knappen  för att komma till Startsidan. Om du går till Startsidan från appen kommer OneGuide att vara markerat. Tryck på menyknappen  på handkontrollen och välj Avsluta.

Navigering

Tryck på knappen Visa på handkontrollen för att komma till MiniGuide, visningsläge, inställningar och systemhjälp. När MiniGuide aktiverats finns en uppsättning knappar redo för direktåtkomst via tabbtangenten:

• Visa endast favoritkanaler
  • Visa endast senaste kanaler
  • Visa endast TV-tablåer

Tryck på menyknappen på handkontrollen för att öppna knappar för TV-tablåer (alla kanaler, trender och Favoriter), filmer (en lista över tillgängliga filmer från olika leverantörer, inklusive filmer på direktsänd TV) samt TV (en lista med innehåll från tillgängliga TV-appar).

För att navigera i appen med tangentbordet tryck du på höger-, vänster-, nedåt- och uppåtpilarna. Med handkontrollen kan du använda antingen vänster styrspak eller styrknappen med A-knappen för att välja och B-knappen för att gå tillbaka.

Konfigurera och titta på direktsänd TV på Xbox One

Anslut din TV-digitalbox via HDMI eller koppla in en mottagare för digital-TV via USB. Öppna OneGuide enligt beskrivningen ovan och följ anvisningarna på skärmen för att välja tidszon, kabelleverantör med mera.

Så här ändrar eller återställer du dina TV-inställningar eller anger alternativ för enhetskontroll, ljud och video:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Använd högerpilen för att gå till fliken System och tryck sedan på Retur.
  3. Använd nedåtpil för att gå till Inställningar och tryck sedan på Retur.
  4. Använd nedåtpil för att gå till TV och OneGuide. Klicka sedan på högerpilen och tryck på Retur för att välja inställningar för följande:
    • OneGuide: konfigurera inställningarna för EPG (elektronisk programguide), däribland återställning av information från din TV-leverantör.
    • Enhetskontroll: ange dina komponentvarumärken för Xbox-kontroll, inklusive energialternativ.
    • TV-mottagare: ställ in digitala TV-signaler för marksänd ATSC och ”luftburen” QAM TV.
    • Ljud och video: Signalkonfiguration för HDMI och ljudutgång.
    • Felsökning: rapportera problem eller återställ alla TV-konfigurationer.

Hitta och välj kanaler

Tryck på menyknappen på handkontrollen och gå till TV-tablåer: alla kanaler för att se din EPG (elektronisk programguide).

Kanaler visas i ett rutnät. Kolumnen längst till vänster är kanalens namn i numerisk kanalnummerordning. Till höger om det visas namn, tid och datum för programmen, från vänster till höger enligt tid på dagen. De program som visas just nu är först.

Med nedåt- och uppåtpilarna flyttar du inom den kolumn du är i. Kanalnamnen läses även när du bläddrar bland objekten i programkolumnen.

Medan du tittar trycker du på Shift + uppåt- eller nedåtpilen för att komma till MiniGuide: knappar för Visa endast favoritkanaler, Visa endast senaste kanaler och Visa endast TV-tablåer. Tryck på Esc om du vill stänga MiniGuide.

På respektive sida för film & TV är appar och program ordnade i listor. Använd tabb och Shift + tabb för att hoppa från lista till lista och piltangenterna för att flytta nedåt i listorna. Titlarna läses upp när du fokusera på det första objektet i en lista.

Styra uppspelningen

Beroende på din TV-leverantör och den station du tittar på kanske du kan pausa och flytta bakåt och framåt i dina program.

När ett program spelas upp trycker du på blanksteg för att öppna kontrollerna. Sedan trycker du på blanksteg igen för att pausa. Tryck på höger- och vänsterpilarna för att snabbspola framåt, hoppa framåt, stoppa, spola tillbaka och hoppa bakåt (när dessa alternativ är möjliga).

Slå på textning för hörselskadade

För textning för hörselskadade och undertextning gör du följande, beroende på din TV-konfiguration:

• Digital kabel-TV: aktivera textning för hörselskadade eller undertextning (om sådan finns) på din digitalbox. Du kan se dem när du tittar på din Xbox.
  • Digital mottagare för marksänd TV: aktivera undertextning i spelkontrollerna medan du tittar på Xbox.

Om du behöver support för Skärmläsaren eller annan assistansteknik från Microsoft kontaktar du Xbox Support.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Titta på direktsänd TV med Skärmläsaren på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?