Felet 0x80270300 inträffar när du försöker starta, installera eller uppdatera ett spel på Xbox One

Detta kan hända med såväl digitala som skivbaserade spel.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera om spelet uppdateras

Detta meddelande visas om du försöker starta ett spel medan det uppdateras. Så här kontrollerar du om så är fallet:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och välj sedan Mina spel och appar.
  2. Välj för att se om spelet du vill spela håller på att uppdateras.

Om spelet inte uppdateras gör du följande.

Lösning 2: Starta om konsolen

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Gå till fliken System och välj Starta om konsol.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om din Xbox verkar ha låst sig håller du ned konsolens av/på-knapp i tio sekunder. När konsolen har stängts av startar du om den.

Om spelet inte uppdateras och meddelandet visas igen när du startat om din Xbox gör du något av följande.

Lösning 3: Återställ din Xbox och behåll dina spel

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Gå till fliken System och välj Inställningar.
  3. Gå till System > Konsolinformation och välj Återställ konsol.
  4. I bekräftelsedialogrutan väljer du Återställ och behåll mina spel och appar.
  5. I din spellista väljer du ett delvis installerat spel för att öppna dess informationssida i Microsoft Store. Slutför installationen genom att välja Installera.

Som alternativ till att återställa din Xbox kan du ta bort och installera om ditt spel. Beroende på spelets storlek kan det ta längre tid än en återställning.

Lösning 4: Ta bort och installera om spelet

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och välj sedan Mina spel och appar.
  2. Med spelet i fokus trycker du på menyknappen  på handkontrollen och väljer Avinstallera.
  3. Gå till Klar att installeras, hitta spelet och installera om det.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felet 0x80270300 inträffar när du försöker starta, installera eller uppdatera ett spel på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?