Felet 0x803F8001 visas när du startar ett Xbox One-spel

Följande felmeddelande visas när du startar ett spel eller en app och vi behöver kontrollera användarrättigheterna:

Äger du spelet eller appen?
Om du har en spelskiva ska du sätta i den nu. Otherwise, make sure you're signed in to Xbox Live. Om du inte har rätt att spela det måste du köpa det i Microsoft Store.

Det är många saker som kan förhindra oss att kontrollera rättigheterna.

Lösning 1

Om du spelar ett skivbaserat spel sätter du in spelskivan i Xbox-konsolen. Om skivan redan sitter i läser du Hur du felsöker problem med att spela upp en skiva i Xbox One.

Lösning 2

Om du köpt eller installerat spelet eller appen från Microsoft Store på Xbox One (hette tidigare Xbox Store) ser du till att vara inloggad på Xbox Live.

Lösning 3

Om spelet eller appen installerats digitalt (utan skiva) av någon annan låter du den personen logga in på Xbox Live.

Tips

Om spelets ägare väljer en specifik Xbox som sin hemma-Xbox (i Inställningar > Anpassning > Min hemma-Xbox) kan vem som helst som använder denna Xbox använda installerade spel och appar även när personen som installerade dem inte är inloggad.

Mer information finns i Så här väljer du en Xbox One-konsol som hemma-Xbox.

Lösning 4

Det här meddelandet kan visas om Xbox Live tillfälligt ligger nere. Om du ser Xbox Live-aviseringar för dess onlinestatus väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen.

Sociala medier och spelande: körs
2018-08-16T10:13:19.8807823+00:00

Lösning 5

Om det finns en möjlighet att spelet eller appen har körts länge i bakgrunden avslutar du och startar om spelet eller appen.

Om du vill förhindra att det här inträffar igen avslutar du spelet innan du byter aktivitet på Xbox One-konsolen.

Lösning 6

Om din Xbox inte svarar startar du om den.

Lösning 7

Om någon annan har köpt och installerat spelet och du vill ha ett eget exemplar köper du det digitalt i Microsoft Store på Xbox One. Du behöver inte installera om spelet innan du kan spela.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felet 0x803F8001 visas när du startar ett Xbox One-spel" som du läste om eller ett annat problem?