Felet 0x803F8001 visas när du startar ett Xbox One-spel

Följande felkod och meddelande visas när du försöker starta ett spel eller en app på Xbox One-konsolen:

0x803f8001

Äger du spelet eller appen?

Om du har en spelskiva ska du sätta i den nu. Se annars till att vara inloggad på Xbox Live. Om du inte har rätt att spela spelet måste du köpa det i Microsoft Store.

Det här kan betyda att vi inte har kunnat kontrollera användningsrättigheterna.

Lösning 1: Sätt i spelskivan

Om du spelar ett skivbaserat spel sätter du in spelskivan i Xbox-konsolen. Om skivan redan sitter i läser du Hur du felsöker problem med att spela upp en skiva i Xbox One.

Obs! Installation från skiva gäller inte för Xbox One S All-Digital Edition, som saknar optisk skivenhet.

Lösning 2: Logga in på Xbox Live

Om du köpt eller installerat spelet eller appen från Microsoft Store på Xbox One (hette tidigare Xbox Store) ser du till att vara inloggad på Xbox Live.

Lösning 3: Be spelets ägare logga in på Xbox Live

Om spelet eller appen installerats digitalt (utan skiva) av någon annan låter du den personen logga in på Xbox Live.

TipsOm spelets ägare väljer en specifik Xbox som sin hemma-Xbox kan vem som helst som använder denna Xbox använda installerade spel och appar även när personen som installerade dem inte är inloggad.

Mer information finns i Så här väljer du en Xbox One-konsol som hemma-Xbox.

Lösning 4: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Det här meddelandet kan visas om Xbox Live tillfälligt ligger nere. Om du ser Xbox Live-aviseringar för dess onlinestatus väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen.

Sociala medier och spelande: körs
2019-10-15T18:02:46.9617270+00:00

Lösning 5: Avsluta spelet och starta om det.

Om det finns en möjlighet att spelet eller appen har körts länge i bakgrunden avslutar du och startar om spelet eller appen.

Om du vill förhindra att det här inträffar igen avslutar du spelet innan du byter aktivitet på Xbox One-konsolen.

Lösning 6: Starta om konsolen

Om din Xbox inte svarar startar du om den:

1. Tryck på och håll ned Xbox-knappen i mitten på din Xbox One-handkontroll för att öppna energialternativ.
  2. Välj Starta om konsolen.
  3. Välj Starta om.

Lösning 7: Köp ett digitalt exemplar

Om någon annan har köpt och installerat spelet och du vill ha ett eget exemplar köper du det digitalt i Microsoft Store på Xbox One. Du behöver inte installera om spelet innan du kan spela.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felet 0x803F8001 visas när du startar ett Xbox One-spel" som du läste om eller ett annat problem?