Felet 0x803F8003 inträffar när ett spel startas på en dator, Xbox One S-konsol eller en Xbox One-konsol i originalutförande

Följande felkod visas när du försöker starta ett spel:

0x803F8003

Försök med något av följande, beroende på var felet inträffade.

På en dator

Om du ser det här felet på en Windows 10-dator innebär det att den kostnadsfria utvärderingsversionen har upphört att gälla. Om du vill fortsätta spela spelet kan du köpa det på Microsoft Store.

Mer information om erbjudanden på spel finns i Förstå betaversioner, demoversioner och utvärderingsversioner.

På Xbox-konsoler

Lösning 1: Kontrollera prenumerationens status (t.ex. Xbox Live Gold, Xbox Game Pass Ultimate, Xbox Game Pass eller EA Access)

Obs! Games with Gold-titlar kräver en aktiv Xbox Live Gold- eller Xbox Game Pass Ultimate-prenumeration för det konto som ursprungligen löste in Games with Gold-erbjudandet.

Så här förnyar du din prenumeration:

1. Logga in på sidan Tjänster och prenumerationer med ditt Microsoft-konto.
  2. Leta rätt på den prenumeration du vill förnya i listan, välj Förnya och följ sedan anvisningarna.
  3. Om du inte ser länken Förnya måste du köpa prenumerationen igen. Gå till Microsoft Store på http://www.microsoftstore.com.

Lösning 2: Försök starta spelet igen

1. Gå till startsidan genom att trycka på Xbox-knappen .
  2. Fokusera på spelpanelen och tryck på menyknappen .
  3. Välj Avsluta.
  4. Vänta minst tio sekunder och prova sedan att starta spelet igen.

Lösning 3: Starta om konsolen

Försök åtgärda problemet genom att starta om konsolen:

1. Håll ned Xbox-knappen i mitten av din Xbox One-handkontroll för att öppna energialternativen.
  2. Välj Starta om konsolen.
  3. Välj Starta om.
  4. När konsolen har startat om loggar du in och provar att starta spelet igen.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felet 0x803F8003 inträffar när ett spel startas på en dator, Xbox One S-konsol eller en Xbox One-konsol i originalutförande" som du läste om eller ett annat problem?