Felet 0x80A4000A visas när du använder Xbox Live-kontot på Xbox One

Följande felmeddelande visas när du försöker använda eller administrera ditt Xbox Live-konto på Xbox One-konsolen:

Det går inte att logga in dig när den här Xbox-konsolen inte är ansluten. Detta kan inträffa om du inte har sparat lösenordet. Kontrollera nätverksanslutningen och logga sedan in.

0x80A4000A

Det här kan bero på något av följande:

• Konsolen har tappat anslutningen medan ditt lösenord sparades på konsolen.
  • Konsolen har tappat anslutningen och du kan inte loggas in igen eftersom du inte sparade lösenordet.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2018-12-15T21:05:41.8321476+00:00
Lösning 2: Koppla från och anslut till Xbox Live igen

Gör så här om du vill koppla från konsolen från Xbox Live:

1. Kabelanslutning: Ta ut bara ur Ethernetkabeln ur Xbox One-konsolens baksida.
    Trådlös anslutning:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj System > Inställningar > Nätverk > Nätverksinställningar.
    3. Välj Koppla från trådlös anslutning.
  2. Starta om din Xbox One-konsol. Om du stänger av och slår på strömmen igen startar konsolen om ordentligt.
    1. Stäng av konsolen genom att hålla ned strömknappen på framsidan av konsolen i 10 sekunder.
    2. Starta konsolen igen genom att trycka på av/på-knappen på konsolen eller Xbox-knappen på handkontrollen.
  3. Anslut till Xbox Live igen.
    Obs! Hjälp för hur du upprättar en anslutning finns i Lösning på problem vid första anslutningen till Xbox One.
  4. Logga in på Xbox Live-profilen på din konsol. Mer information finns i Lösning för Xbox One-inloggning.

Lösning 3: Testa nätverksanslutningen

Starta om konsolen om du inte redan har gjort det (se Lösning 2).

Testa sedan Xbox Live-anslutningen:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Nätverk > Nätverksinställningar.
  3. Välj Testa nätverksanslutning.

Om lösningen fungerar kommer din konsol att anslutas till Xbox Live. Om testet misslyckades provar du Lösning på Xbox One-nätverksanslutningsfel.

Obs! Om du tillfrågas om att uppdatera konsolprogramvaran väljer du Ja.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felet 0x80A4000A visas när du använder Xbox Live-kontot på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?