Felet 0x80BD0006 visas när du använder funktioner på Xbox One

Följande felkod visas när du försöker ansluta till Xbox Live eller använda Xbox Live-funktioner på din Xbox One-konsol:

0x80BD0006

Det kan innebära att din profil är skadad.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-12-15T14:09:54.7084709+00:00
Användning av inköp och innehåll: körs
2017-12-15T14:09:54.7084709+00:00
TV, musik och video: körs
2017-12-15T14:09:54.7084709+00:00
Sociala medier och spelande: körs
2017-12-15T14:09:54.7084709+00:00

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Lösning 2: Ta bort och lägg tillbaka din gamertag-profil

Så här tar du bort din profil:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. .
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Under "Konto" väljer du Ta bort konton.
  5. Välj det konto du vill ta bort.
  6. Välj Ta bort för att bekräfta.
  7. Välj Stäng när du är klar.
  8. Starta om konsolen:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Starta om konsol.
    4. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i 10 sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

Så här lägger du tillbaka din profil på konsolen:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. .
  2. Välj Logga in.
  3. Rulla nedåt och välj Lägg till och hantera.
  4.  Välj Lägg till ny.
  5. Ange lösenordet för ditt Microsoft-konto och välj sedan Retur.
  6. Läs Microsofts tjänstavtal och sekretesspolicy och välj sedan Jag accepterar.
  7. Följ anvisningarna för att konfigurera dina inställningar för Inloggning och säkerhet och lägga till ditt konto på Xbox One-konsolen.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felet 0x80BD0006 visas när du använder funktioner på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?