Felkoden 0x8b050066 visas när du använder din Xbox One

Följande felkod visas när du försöker använda Xbox One-konsolen:

0x8b050066

Detta kan innebära att det är något fel med Xbox Live, eller att konsolen har råkat ut för ett oväntat fel.

Lösningar

Om felmeddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2018-12-14T09:57:36.8806224+00:00

Lösning 2: Starta om din Xbox

Stäng av din Xbox genom att hålla ned strömknappen på framsidan av konsolen i 10 sekunder. Konsolen stängs av. Starta sedan konsolen igen.

Lösning 3: Avinstallera och installera om spelet eller appen

Om du försöker använda ett spel eller en app avinstallerar du och gör en ominstallation.

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden, välj Mina spel och appar och sedan Visa alla.
  2. Välj Spel eller Appar.
  3. Markera det spel eller den app du vill avinstallera, tryck på Menyknappen och välj sedan Avinstallera.
  4. Välj Avinstallera alla.

Du kan sedan återinstallera spelet eller appen genom att sätta in skivan eller ladda ned det igen från Klar att installeras-fliken. Om du vill ladda ned det igen markerar du speltiteln på fliken Klar att installeras överst på skärmen. Du kan även hitta spelet genom att söka efter det i Microsoft Store.

Lösning 4: Återställ konsolen

Som en sista utväg kan du prova att återställa din Xbox. Det här alternativet installerar om operativsystemet på konsolen. Det kan ta en stund beroende på ditt nätverk.

Varning Se till att markera Återställ men behåll mina spel och appar. I annat fall återställs din konsol till fabriksinställningarna.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och gå sedan till System > Inställningar > System > Konsolinfo.
  2. Välj Återställ konsol.
  3. Välj Återställ men behåll mina spel och appar. Det kommer att återställa operativsystemet och ta bort alla potentiellt skadade data utan att ta bort dina spel och appar.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felkoden 0x8b050066 visas när du använder din Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?