Felet 0x80070005 visas när du startar ett spel eller en app på Xbox One

När du försöker starta ett spel eller en app på Xbox One-konsolen visas följande felkod:

0x80070005

Det innebär att det kan finnas ett problem med Xbox Live-tjänsten eller att det finns ett problem med det objekt som du försöker starta.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker sedan starta spelet eller appen igen.

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2019-07-21T11:18:12.3328432+00:00

Pröva nästa lösning om samma fel visas.

Lösning 2: Starta om din Xbox

Stäng av din Xbox genom att hålla ned strömknappen på framsidan av konsolen i 10 sekunder. Konsolen stängs av. Starta sedan konsolen igen.

Lösning 3: Avinstallera och installera om spelet eller appen

Om du försöker använda ett spel eller en app avinstallerar du och gör en ominstallation.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj Mina spel och appar. Välj sedan Visa alla.
  2. Välj Spel eller Appar.
  3. Markera det spel eller den app du vill avinstallera, tryck på Menyknappen och välj sedan Avinstallera.
  4. Välj Avinstallera alla.

Du kan sedan återinstallera spelet eller appen genom att sätta in skivan eller ladda ned det igen från Klar att installeras-fliken. Om du vill ladda ned det igen markerar du speltiteln på fliken Klar att installeras överst på skärmen. Du kan även hitta spelet genom att söka efter det i Microsoft Store.

Obs! Installation från skiva gäller inte för Xbox One S All-Digital Edition, som saknar optisk skivenhet.

Lösning 4: Återställ konsolen

Som en sista utväg kan du prova att återställa din Xbox. Det här alternativet installerar om operativsystemet på konsolen. Det kan ta en stund beroende på ditt nätverk.

Varning Se till att markera Återställ men behåll mina spel och appar. I annat fall återställs din konsol till fabriksinställningarna.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och gå sedan till System > Inställningar > System > Konsolinfo.
  2. Välj Återställ konsol.
  3. Välj Återställ men behåll mina spel och appar. Det kommer att återställa operativsystemet och ta bort alla potentiellt skadade data utan att ta bort dina spel och appar.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felet 0x80070005 visas när du startar ett spel eller en app på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?