Felet 80A4000B inträffar på grund av ett fakturerings- eller anslutningsproblem på Xbox One

Följande felmeddelande visas när du försöker logga in på ditt Xbox Live-konto på Xbox One-konsolen:

Det gick inte att logga in dig. Försök igen om ett par minuter, eller kontrollera
ditt konto genom att logga in på account.live.com.

80A4000B

Det här beror på något av följande:

• Faktureringsinformationen för Microsoft-kontot måste uppdateras.
  • Det finns ett problem med nätverksanslutningen.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-12-16T13:06:50.3651968+00:00

Lösning 2: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
    Har du glömt ditt lösenord? Återställ lösenordet.
  2. Välj Säkerhet och sekretess.
  3. Välj Fler säkerhetsinställningar.
  4. Kontrollera din säkerhetsinformation. Kontrollera att din e-postadress, din alternativa e-postadress och ditt telefonnummer är korrekt.
  5. Välj Fakturering och betalning och sedan Faktureringsinformation.
  6. Kontrollera faktureringsinformationen för ditt Microsoft-konto. Kontrollera t.ex. att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kreditkortsföretaget har uppgift om. Se också till att betalningsinformationen för Microsoft-kontot, inklusive versaler och gemener, motsvarar den information som kreditkortsföretaget har.
  7. Välj Redigera profil om något är fel och följ sedan anvisningarna för att uppdatera faktureringsinformationen.
  8. Logga ut från ditt Microsoft-konto.
  9. Logga in på Xbox Live på Xbox One-konsolen.

Lösning 3: Ta bort och återställ din Xbox Live-profil

Följ de här stegen om du vill ladda ned en ny version av profilen från Xbox Live:

1. Ta bort Xbox Live-profilen från konsolen:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Konto.
    5. Välj Ta bort konton.
    6. Välj det konto du vill ta bort.
    7. Bekräfta genom att välja Ta bort.
  2. Utför en kall omstart av konsolen. Gör detta genom att trycka på Xbox-knappen på konsolen tills konsolen stängs av och startas om.
  3. Återställ profilen på konsolen:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Logga in.
    3. Välj Lägg till ny.
    4. Ange Microsoft-kontots e-postadress och välj sedan Retur.
    5. Ange Microsoft-kontots lösenord och välj sedan Retur.
    6. Kontrollera de sekretessinställningar du har angett för kontot. Dessa gäller alla Xbox One-konsoler du loggar in på. Välj Nästa.
    7. På skärmen med inställningar för Inloggning och säkerhet väljer du antingen Gör det fort, som trolleri; Kontrollera att det är jag eller Lås den
    8. Om du väljer Gör det fort, som trolleri eller Kontrollera att det är jag och du har en Kinect-sensor kommer Kinect att be dig verifiera att du visas på skärmen. Välj Det är jag för att verifiera.
    9. Du påminns om den spelarbild som är associerad med profilen. Välj Nästa.
    10. Välj den färg du vill ha på startsidan för att särskilja dig från andra som använder konsolen på skärmen Välj en färg. Välj Nästa.
    11. Om du inte har Xbox Live Guld kommer du att få se prenumerationsalternativ. Om du inte vill ha Xbox Live Guld väljer du Nej tack.
    12. Sedan laddas profilen ned till konsolen.

Lösning 4: Stäng av och slå på konsolen och testa nätverksanslutningen

Så här slår du på och av strömmen:

1. Koppla från strömsladden på baksidan av routern, modemet eller gatewayen i fem minuter. Om du har både en router och ett modem kopplar du bort bägge.
  2. Slå av Xbox One-konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen på konsolens framsida under tio sekunder.
  3. Efter fem minuter kopplar du in modemet eller gatewayen och väntar tills alla lampor återgår till sina normallägen.
  4. Om du använder en router kopplar du in den först och väntar tills alla lampor återgår till sina normallägen.
  5. Starta konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen på konsolen eller Xbox-knappen på handkontrollen.

Obs! Om du inte ser den gröna startanimeringen när konsolen startas om måste du upprepa dessa steg. Se till att du håller ned av/på-knappen tills konsolen har stängts av helt.

Testa sedan Xbox Live-anslutningen:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Nätverk.
  5. Välj Nätverksinställningar och välj sedan Testa nätverksanslutning