Felet 87DE0003 visas när du försöker öppna ett spel eller en app på Xbox One

När du försöker öppna ett spel eller en app på Xbox One-konsolen visas följande felkod:

87DE0003

Detta innebär att Xbox inte kunde hitta licensinformationen från butiken för den här titeln.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera status för Xbox Live

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-12-15T14:44:54.3699341+00:00
Sociala medier och spelande: körs
2017-12-15T14:44:54.3699341+00:00

Lösning 2: Testa Internetanslutningen

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Nätverk och sedan Nätverksinställningar.
  5. Välj Testa nätverksanslutning.

Om du inte ser något meddelande som bekräftar att konsolen är ansluten till internet kan du felsöka problemet genom att använda Lösning på Xbox One-nätverksanslutningsfel.

Lösning 3: Starta om konsolen

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Starta om konsol.
  4. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i 10 sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.