Double NAT detected i dina nätverksinställningar

Om ”Double NAT detected” visas i dina Nätverksinställningar provar du följande för att ändra eller ta bort det.

Kontrollera om du använder ett modem eller en gateway

Om du inte är säker på om ditt hemmanätverk är ett modem eller gateway finns det några ledtrådar att leta efter:

• Kontrollera etiketterna på enheten, tillverkarinformationen eller modellnumret
  • Om du har en trådlös signal från en enhet för Internetåtkomst har du med största sannolikhet en gateway
  • Om du har flera portar på enheten har du med största sannolikhet en gateway.

Ditt nätverk använder en router och en gateway.

Om du använder både en router och en gateway måste du ta bort en av dem från nätverket. När du ska ta bort en av dem kan du:

Ändra hur din gateway eller router är konfigurerade

Prova först att försätta din gateway i bryggläge. Olika tillverkare hanterar bryggläge olika så du måste kontakta tillverkaren eller tjänstleverantören för att ta reda på hur du försätter din gateway i bryggläge.

Om du inte kan försätta din gateway i bryggläge provar du att ändra routern så att den bara fungerar som åtkomstpunkt. Då tas den bort som NAT i nätverket.

När du har ändrat inställningarna för antingen din gateway eller din router startar du om din Xbox och dina nätverksenheter och kontrollerar Nätverksinställningar igen för att säkerställa att NAT-meddelandet är borta.

Anslut din Xbox One direkt till din gateway

Prova att ansluta din Xbox direkt till din gateway via Wi-Fi, en trådburen anslutning eller en alternativ anslutning som Powerline- eller MoCA-adaptrar.

När du har anslutit din Xbox direkt till din gateway kontrollerar du Nätverksinställningar för för att säkerställa att NAT-meddelandet är borta.

Om NAT-meddelandet fortfarande visas kontaktar du din Internetleverantör för mer hjälp.

Ditt nätverk använder en router och ett modem

Anslut din Xbox One direkt till modemet

Prova att ansluta din Xbox direkt till modemet och starta sedan om både din Xbox modemet. Kontrollera dina Nätverksinställningar för att säkerställa att NAT-meddelandet är borta. Om NAT-meddelandet fortfarande visas kontaktar du din Internetleverantör för mer hjälp.

Ditt nätverk använder bara en gateway

Om ditt nätverk bara använder en gateway måste du kontakta din tjänstleverantör för mer hjälp.

Mer information om hur du ändrar inställningarna för din nätverksmaskinvara finns i vårt Informationsforum för nätverksmaskinvara.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Double NAT detected i dina nätverksinställningar" som du läste om eller ett annat problem?