Så här tar du reda på lösenordet till det trådlösa nätverket

En Xbox-konsol kan ansluta till Xbox Live via ditt trådlösa nätverk. Du behöver dock veta lösenordet för ditt trådlösa nätverk, även kallat säkerhetsnyckel för trådlöst nätverk.

Ta reda på lösenordet på din maskinvara

Om du har fått en trådlös router eller gateway från Internetleverantören kan nätverkslösenordet finnas på en etikett på routern eller din gateway. Leta efter följande termer:

• Security Key
  • Wireless Key
  • WPA Key
  • WPA 2 Key
  • WEP Key

Ta reda på lösenordet med Windows 10

Om datorn är ansluten till det trådlösa nätverket och kör Windows 10, kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

1. Högerklicka på indikatorn som visar styrkan för den trådlösa signalen i Aktivitetsfältet i Windows 10.
  2. Välj Öppna nätverks- och Internetinställningar.
  3. Välj Wi-Fi i den vänstra kolumnen.
  4. Bläddra nedåt och välj Nätverks-och delningscenter.
  5. Markera ditt trådlösa nätverk i den högra kolumnen bredvid Anslutningar.
  6. Välj Egenskaper för trådlöst och sedan fliken Säkerhet.
  7. Under Säkerhetsnyckel för nätverk väljer du Visa tecken för att visa lösenordet.

Ta reda på lösenordet med Windows 8.1 och Windows 7

Om datorn är ansluten till det trådlösa nätverket och kör Windows 8.1 eller Windows 7 kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

1. Klicka på indikatorn som visar styrkan för den trådlösa signalen i Aktivitetsfältet (längst ned till höger).
  1. Högerklicka på namnet på det trådlösa nätverket och välj Visa anslutningsegenskaper (Windows 8.1) eller Egenskaper (Windows 7).
  1. Välj Visa tecken för att visa lösenordet till det trådlösa nätverket.

Ta reda på lösenordet på en Mac

1. Klicka på i menyfältet längst upp på skärmen.
  2. Välj menyn Program och sedan Hjälpmedel.
  3. Välj Nyckelhanterare.
  4. Leta upp namnet på nätverket och markera det. Markera sedan Visa lösenord för att visa lösenordet för trådlöst.

Obs! För att det här alternativet ska lyckas måste din Mac vara, eller tidigare ha varit, ansluten till det trådlösa nätverket. Du måste även känna till administratörslösenordet för administratörskontot på din Mac.

Ta reda på lösenordet på routerns konfigurationswebbsida

1. Öppna en webbläsare på datorn.
  2. Ange IP-adressen för din router eller gateway i adressfältet (se tabellen nedan) och tryck på Retur.

Listan nedan innehåller standard-IP-adresserna till några router- och gateway-tillverkare.

Tillverkare

Förvald IP-adress

Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-link

192.168.0.1

NETGEAR

192.168.0.1
    192.168.1.1

1. Om tillverkaren inte finns med i listan här tittar du i router-/gateway-dokumentationen eller går tillverkarens webbplats. Du hittar fler routerspecifika anvisningar i forumen för nätverksmaskinvara.

Observera att språket som talas i forumen är engelska. Om du vill använda ett annat språk kan du utnyttja Bing-översättare.

2. Ange användarnamnet och lösenordet för din router eller gateway och klicka på OK.

Obs! Om du inte kan logga in tittar du i router- eller gateway-dokumentationen efter standardanvändarnamnet och standardlösenordet.

3. Om det gick att logga in visas nu konfigurationssidan för din router eller gateway.
  4. Gå till avsnittet för trådlösa inställningar, leta reda på WEP-, WPA- eller WPA2-lösenordet och anteckna det.

Obs! Om du har problem med att konfigurera din router eller gateway kontaktar du maskinvarutillverkaren eller går till tillverkarens webbplats.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Så här tar du reda på lösenordet till det trådlösa nätverket" som du läste om eller ett annat problem?