Använda Xbox One offline

Om du vill använda din Xbox One utan att först för att ansluta till Xbox Live kan du ange den till offline. När din Xbox är offline ansluter den inte till några nätverk.

Om du är offline på grund av ett avbrott i ditt hemmanätverk, hos Internetleverantören eller i Xbox Live bör du inte ange att din Xbox ska vara offline. Även om du är offline oavsett vilket är det bättre att lämna din Xbox inställd på online så att den automatiskt ansluter till Xbox Live så snart som möjligt.

Obs!

Du måste vara online när du konfigurerar Xbox One för första gången. Du kan inte slutföra konfigurationen utan en Internetanslutning. När din Xbox har uppdaterats och du har lagt till din profil kan du arbeta offline.

När din Xbox One är offline kan du:

• Titta på TV (även om du måste vara online för att få programinformation från OneGuide)
  • Logga in på din profil (om du har loggat in online någon gång)
  • Ändra konsolinställningar (utom profil och trygghetsinställningar, innehållskontroller görs även offline)
  • Spela spel (förutsatt att du har angett den som hemma-Xbox eller har en spelskiva)
  • Spara spelklipp och skärmbilder
  • Få achievements (det finns dock begränsat med utrymme för spelklipp och achievements offline, så du bör gå online då och då för att synkronisera dem)

Din Xbox måste vara online för dessa aktiviteter:

• Spela spel och appar som kräver Internet
  • Synkronisera spelförlopp och spela sparade spel från en annan Xbox
  • Använda sociala funktioner som kompisar, meddelanden och grupper
  • Köpa spel, tillägg, filmer med mera
  • Uppdatera spel, appar och din Xbox-konsol

Ange din Xbox till offline

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar.
  3. Välj Nätverk.
  4. Välj Nätverksinställningar > Gå offline.

Upprepa de första tre stegen om du vill gå online igen. I steg 4 väljer du i stället Gå online.

Om du inte kan logga in på Xbox Live trots att din Xbox är online följer du anvisningarna i Lösning på Xbox One-nätverksanslutningsfel.