Felsöka problem med att ändra inställningar för onlinesäkerhet eller sekretess på Xbox One

Kontrollera att du har gjort detta om du har problem med att ändra sekretess- och onlinesäkerhetsinställningarna på Xbox One-konsolen:

• Du är inloggad på Xbox Live. Du måste vara online och inloggad för att göra ändringar.
  • Du är inloggad på konsolen med ett vuxenkonto. Barn och tonåringar får inte ändra sina egna inställningar för sekretess och onlinesäkerhet.
  • Om ett felmeddelande visas när du försöker ändra sekretessinställningarna söker du efter felet i Uppslagsverktyget för felkoder.
Obs! Om du vill hantera ditt barns sekretessinställningar läser du Så här kan en förälder ändra inställningarna för sekretess och säkerhet online för ett barnkonto. Om du försöker återställa ditt konto läser du lösningen för förlorat konto eller, om du försöker återställa ditt lösenord, lösningen för förlorat lösenord.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-11-21T19:35:42.8589084+00:00

Lösning 2: Administrera inställningarna för din egen sekretess och onlinesäkerhet på Xbox.com

Om du har problem med att administrera dina inställningar för sekretess och onlinesäkerhet på din konsol loggar du in med ditt Microsoft-konto och klickar på Onlinesäkerhet för Xbox One för att se och ändra dina inställningar online.

Lösning 3: Lägga till eller tar bort en nyckel för att ändra inställningar

Har du angett inställningarna Inloggning, säkerhet och nyckel på din Xbox One så att en nyckel krävs för att ändra inställningarna? Om du har glömt din nyckel kan du ta bort den aktuella nyckeln. Efter tre misslyckade försök att ange nyckeln uppmanas du att ange lösenordet för ditt Microsoft-konto. Ange lösenordet så kan du ta bort nyckeln som du glömt sedan.

Välj create a new passkey och följ instruktionerna om du vill skapa en ny nyckel.

Om du inte lägger till en ny nyckel uppmanas du att ange ditt lösenord om inställningarna under Inloggning, säkerhet och nyckel fortfarande är inställda så att en nyckel krävs för att inställningarna ska kunna ändras. Du måste ändra den här inställningen för att uppmaningen ska sluta att visas.