Om viktiga säkerhetsfunktioner för familjen i Xbox One

Med Xbox Ones säkerhetsfunktioner kan du styra vilken typ av innehåll de olika familjemedlemmarna har tillgång till på Xbox One. Om du vill ange innehållsbegränsningar läser du Så här kan en förälder ändra inställningarna för sekretess och säkerhet online för ett barnkonto. Om du vill ha hjälp med att ändra de här funktionerna läser du Felsöka problem med att ändra inställningar för onlinesäkerhet eller sekretess på Xbox One.

Säkerhetsfunktioner

Tillgång till innehåll

Du kan ange innehållsbegränsningar baserat på innehållets rekommenderade åldersgräns. Då använder Xbox One den för att styra barnets tillgång till spel, filmer, TV-shower och musik som har åldersgränser. Om barnet är under åtta år är Åtkomst till innehåll som standard angett till ”Av”.

Så här ändrar du standardinställningarna för ditt barn:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Under Konto väljer du Familj.
  5. Välj det barnkonto du vill uppdatera.
  6. Välj Åtkomst till innehåll.
  7. Innehållsgränserna saknar restriktioner för alla användare över 8 års ålder. Du kan välja förinställda gränser för olika åldrar genom att välja barnets ålder i listan. Vi visar dig förinställningarna för den åldern. Du begränsas inte av födelsedatumet utan avgör själv vilken mognadsnivå som är lämplig.

Webbfiltrering

Med webbfiltrering kan föräldrar bestämma vilken typ av webbplatser deras barn kan titta på i Microsoft Edge-appen. Standardinställningarna för respektive åldersgrupp är följande:

• Unga barn: Allmänt
  • Barn- och tonårskonton: Online-kommunikation

Så här ändrar du standardinställningarna för ditt barn:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Under Konto väljer du Familj.
  5. Välj kontot för den familjemedlem vars inställningar du vill ändra och välj sedan Webbfiltrering. Välj lämplig inställning.

Obs! Inställningarna för webbfiltrering på Xbox One-konsolen kan inte överföras till andra Microsoft-tjänster som Windows 10. Inställningarna för din Windows-dator kan administreras via Microsofts säkerhetscenter.

Inköpsalternativ

Xbox One gör det möjligt för en förälder att styra vilken typ av appar ett barn kan ladda ned från Microsoft Store. Följande inställningsalternativ finns:

• Blockerat (inget)
  • Bara gratisappar
  • Gratis- eller betalappar

Så här ändrar du standardinställningarna för ditt barn:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Alla inställningar.
  3. Under Konto väljer du Familj. Välj därefter kontot för den familjemedlem vars inställningar du vill ändra och välj sedan Åtkomst till innehåll.
  4. Ändra inställningen Köpa och ladda ned.