Om viktiga säkerhetsfunktioner för familjen i Xbox One

Med Xbox Ones säkerhetsfunktioner kan du styra vilken typ av innehåll de olika familjemedlemmarna har tillgång till på Xbox One.

Säkerhetsfunktioner

Tillgång till innehåll

Du kan ange innehållsbegränsningar utifrån innehållets rekommenderade ålder. Xbox One använder dessa ålderinställningar för att styra barnets tillgång till spel, filmer, TV-shower och musik som har åldersgränser. Begränsningar av innehåll kan också styra vad barnet kan se och köpa i Microsoft Store.

Så här ändrar du standardinställningarna för ditt barn:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Gå till System > Inställningar.
  3. Under Konto väljer du Trygghetsinställningar > Hantera familjemedlemmar.
  4. Välj det barnkonto du vill uppdatera.
  5. Välj Åtkomst till innehåll.
  6. Innehållsgränserna saknar restriktioner för alla användare över 8 års ålder. Du kan välja förinställda gränser för olika åldrar genom att välja barnets ålder i listan. Vi visar dig förinställningarna för den åldern. Du begränsas inte av födelsedatumet utan avgör själv vilken mognadsnivå som är lämplig.

Webbfiltrering

Med webbfiltrering kan föräldrar bestämma vilken typ av webbplatser deras barn kan titta på i Microsoft Edge-appen. Standardinställningarna för respektive åldersgrupp är följande:

• Små barn: Tillåt bara listan
  • Barn- och tonårskonton: Standardkommunikation

Så här ändrar du standardinställningarna för ditt barn:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Gå till System > Inställningar.
  3. Under Konto väljer du Trygghetsinställningar > Hantera familjemedlemmar.
  4. Välj kontot för den familjemedlem vars inställningar du vill ändra och välj sedan Webbfiltrering. Välj lämplig inställning.

Obs! Inställningarna för webbfiltrering på Xbox One-konsolen kan inte överföras till andra Microsoft-tjänster som Windows 10. Inställningarna för din Windows-dator kan administreras via trygghetsinställningarna för ditt Microsoft-konto.

Inköpsalternativ

Med alternativet Fråga en förälder gör Xbox One det möjligt för en förälder att kontrollera vad barnet köper från Microsoft Store. När barnet vill köpa får föräldern ett e-postmeddelande för att ge barnet tillstånd.

Så här ändrar du inställningen för Fråga en förälder för ditt barn:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Gå till System > Inställningar.
  3. Under Konto väljer du Trygghetsinställningar > Hantera familjemedlemmar. Sedan väljer du kontot för den familjemedlem vars inställningar du vill ändra.
  4. Välj Sekretess och onlinesäkerhet > Xbox Live-sekretess > Visa information och anpassa.
  5. Vid inställningen Köp och ladda ned anger du Be en förälder till eller Av.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Om viktiga säkerhetsfunktioner för familjen i Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?