Hur fungerar spel för flera deltagare och kommunikation vid spel i flera nätverk?

I spel för flera spelare på Xbox Live bestämmer sekretess och onlinesäkerhetsinställningarna vem som kan kommunicera med dig i röst och text.

Vissa spel kan spelas över flera nätverk – mellan personer på Xbox Live, till exempel, och personer som spelar på Nintendo eller PlayStation (i vissa fall till och med på dator).

Ange sekretess och onlinesäkerhet för spel i flera nätverk

1. På Xbox One trycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden. Gå sedan till System > Inställningar > Konto.
  2. För dig själv väljer du Sekretess och onlinesäkerhet > Xbox Live-sekretess > Visa information och anpassa > Kommunikation och flerspelarläge.
    För en familjemedlem väljer du Trygghetsinställningar > Hantera familjemedlemmar. Välj en familjemedlem och välj sedan Sekretess och onlinesäkerhet > Xbox Live-sekretess > Visa information och anpassa > Kommunikation och flerspelarläge.
  3. Granska och välj inställningar för följande:
    • Du kan spela med andra utanför Xbox Live. Det här är omkopplingen för att antingen tillåta eller förhindra allt spelande mellan nätverk.

Du kan kommunicera utanför Xbox Live med röst och text. När spelande i flera nätverk tillåts kan du med detta kontrollera kommunikationen – från att blockera eller tillåta den till att endast tillåta den mellan dig (eller ditt barn) och kompisar som du anger i ett visst spel.

Välj att tillåta kommunikation mellan nätverk via text och röst med:

• Alla. Det innebär att du kan kommunicera med alla som spelar spelet på andra nätverk än Xbox Live.
    • Blockera. Det innebär att du inte kan kommunicera med de som spelar på andra nätverk än Xbox Live. Den här inställningen påverkar inte kommunikation med andra spelare på Xbox Live.
    • Kompisar i spelet. Det innebär att de enda personer utanför Xbox Live som kan du kommunicera med när du spelar spel mellan flera nätverk är kompisar som du har lagt till i ett viss spel.
    • Den här inställningen fungerar oberoende av inställningen för Xbox Live-kompisar (Xbox Live-sekretess > Kompisar och klubbar > Du kan lägga till kompisar).

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Hur fungerar spel för flera deltagare och kommunikation vid spel i flera nätverk?" som du läste om eller ett annat problem?