Förhindra obehöriga köp på Xbox One

Med Xbox One kan du dela med dig av fördelarna med en enda Xbox Live Gold-prenumeration till alla som använder din Xbox utan att låta andra köpa saker med det kreditkort som är länkat till den prenumerationen. Låt alla som använder din Xbox logga in med ett eget Microsoft-konto.

Så här undviker du obehöriga köp och kontoändringar:

• Skapa en nyckel och kräv att den anges för:
    • Inloggning när du inte är i närheten.
    • Köp.
    • Ändra dina inställningar. Detta är även praktiskt när du vill förhindra att barn ändrar föräldrakontrollinställningarna för sina konton om du har glömt att logga ut.
  • Skapa ett konto för alla som använder din Xbox. Om du kräver att alla använder sin egen profil kan du styra vem som kan göra köp och ändra föräldrakontrollerna. Mer information om hur du skapar nya Microsoft-konton och lägger till konton på din Xbox finns i Skapa ett barnkonto och lägga till familjemedlemmar på Xbox One.
  • Lägga till ett gästkonto. Om du lägger till ett gästkonto på konsolen förblir ditt konto och din betalningsinformation säker när du spelar med kompisar som saknar konto.
  • Använd Xbox Live Golds delningsfunktioner för att dela fördelarna med Xbox Live Gold och Xbox Game Pass Ultimate utan att dela din inloggnings- eller kontoinformation.
  • Kontrollera din betalningsinformation. Lägg inte till något kreditkort för någon annan familjemedlems konto om du inte vill att han eller hon ska kunna göra inköp (till exempel barn). Du kan alltid köpa Xbox-presentkort om du vill att barnen ska kunna köpa saker.
  • Sätt in pengar på ditt barns Microsoft-konto och ange gränser för hur mycket dina barn får spendera i Microsoft Store på account.microsoft.com/family.
  • Aktivera Be en förälder så att en vuxens godkännande krävs för saker som ditt barn vill köpa i Microsoft Store.
  • Logga ut när du är klar med din Xbox. För att förhindra icke godkänd användning av det kreditkort som är länkat till ditt Xbox Live Gold-prenumeration ska du alltid logga ut efter att du har använt konsolen.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Förhindra obehöriga köp på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?