Ange skärmtidsgränser för din familj

Du kan ange hur länge dina barn får spela spel och titta på tv-program genom att instruera Xbox hur deras skärmtid ska hanteras.

Obs! När skärmtidsgränser ställs in börjar tiden räknas ned varje gång ett barn loggar in. Se därför till att de loggar ut när de inte aktivt använder sina konsoler.

Ange skärmtidsgränser online

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. På er familjesida väljer du Skärmtid under ditt barns namn.
  3. Här har du två alternativ:
    • Om du vill använda samma schema för alla enheter ändrar du Använd en skärmtidsplan till På.
    • Om du vill konfigurera separata scheman ändrar du skärmtiden för dator och Xbox One var för sig till På.
  4. Varje dag i veckan visas. Du kan antingen:
    • Anpassa hur lång tid som ditt barn kan spendera med sina enheter varje dag och när de kan använda dem, eller
    • Du kan ge dem hela den tid du har schemalagt genom att välja Max schemalagt. (Om du till exempel har tillåtit skärmtid från 8:00 till 20:00 kan de använda sina enheter hela den tiden.)

Ställa in en skärmtidsavisering på Xbox One-konsolen

Så här aviserar du på konsolen när barnets skärmtid börjar ta slut:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Inställningar > Aviseringar.
  3. Välj Xbox-aviseringar > System och se till att Systemaviseringar angetts till På.

Om ditt barn vill spela mer kan du utöka tiden genom att logga in med ditt konto på din konsol. När du uppmanas utöka barnets skärmtid väljer du hur mycket extra tid du vill lägga till.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Ange skärmtidsgränser för din familj" som du läste om eller ett annat problem?