Vad är Xbox Live och hur kommer jag igång?

När du loggar in på ditt Microsoft-konto på din Xbox One-konsol ansluts du automatiskt till grundnivån av Xbox Live. Om du inte redan har ett Microsoft-konto kan du skapa ett utan kostnad.

Obs! Om du just skaffat en ny Xbox One-konsol använder du konfigurationslösningen för Xbox One.

Lär dig mer om Xbox Live

Vad är Xbox Live?

Xbox Live är onlinetjänsten för Xbox One. Xbox Live är din biljett till det mest spännande sociala underhållningsnätverket i världen.

Med ett kostnadsfritt Xbox Live-konto kan du uppleva det hetaste inom spel, HD-filmer och TV-program, live-evenemang, musik och sport samt de främsta underhållningsapparna, Microsoft Edge och Skype på din TV.

Med ett Xbox Live Guld-kontomedlemskap har du tillgång till Games with Gold och gratisspel för såväl Xbox One som Xbox 360. Dessutom introducerar vi Deals with Gold för Xbox One, som ger medlemmarna exklusiva rabatter på spel i Microsoft Store. Med allt det här och de mest avancerade spelen för flera spelare är Xbox Live Guld bättre än någonsin. Och ditt Xbox Live Gold-medlemskap gäller både för Xbox 360 och Xbox One. Så om du redan är Xbox Live Gold-medlem är det bara att köra igång.

Här är exempel på vad du kan göra på Xbox Live:

• Spela onlinespel för flera spelare med dina kompisar, var de än är
  • Ladda ned och spela utan kostnad speldemos och fullständiga Xbox One-spel*
  • Få exklusiva erbjudanden och förhandstittar för medlemmar
  • Titta på filmer och TV-program via Film & TV och få tillgång till ett stort urval av partnertjänster
  • Titta på sport med ESPN, NFL och andra sportappar som kontinuerligt läggs till för Xbox One
  • Lyssna på personligt anpassad musik med den streamingapp du gillar
  • Använd telefonen eller surfplattan som en andra skärm för en utökad spel- och underhållningsupplevelse.
  • Kom åt sparade spel i molnet var du än är*
  • Använd din röst för att snabbt hitta spel, musik, filmer och TV-program med Kinect

*För den här funktionen krävs ett Xbox Live Gold-medlemskap. Gå till Xbox Live Gold och gå med idag.

Hur ansluter jag min Xbox One-konsolen till Xbox Live?

Du kan ansluta konsolen till Xbox Live med en kabelbunden eller trådlös anslutning.

• Kabelanslutning

En kabelanslutning är det snabbaste och säkraste sättet att ansluta till Xbox Live. Om du vill ansluta trådbundet ansluter du Xbox One-konsolen till en router eller ett modem med en nätverkskabel. Du behöver följande:

• En router, gateway eller ett modem
    • En nätverkskabel
    • En höghastighetsanslutning till Internet, t.ex. kabel eller DSL
  • Trådlös anslutning

Med en trådlös anslutning kan du ansluta Xbox One-konsolen till Xbox Live utan nätverkskablar. På så sätt kan du flytta konsolen längre bort från nätverksmaskinvaran (en router, en gateway eller ett modem). Din Xbox One-konsol kan använda ditt befintliga trådlösa nätverk. Du behöver följande:

• En höghastighetsanslutning till Internet, t.ex. kabel eller DSL

Obs! Satellitanslutningar och 3G- eller 4G-mobilanslutningar rekommenderas inte eftersom de ofta resulterar i en anslutning med fördröjningar eller låga prestanda.

• En router, gateway eller trådlös åtkomstpunkt

Mer information om hur du ansluter din Xbox One-konsol till Xbox Live med antingen en trådburen eller trådlös anslutning finns i Lösning på problem vid första anslutningen till Xbox One.

Hur löser jag in min kod?

Om du har en digital kod för kostnadsfritt utvärderingsmedlemskap i Xbox Live Gold kan du gå till Hur du löser in en digital Xbox-kod för att läsa om hur du löser in den.

Om du inte har ett utvärderingsmedlemskap, men skulle vilja ha ett, läser du Så här skaffar du ett utvärderingsmedlemskap för Xbox Live Gold.

Hur kan jag utnyttja delningsfunktionerna i Guld på min hemma-Xbox?

Xbox Live-guldmedlemmar kan utnyttja delningsfunktionerna i Guld på sin hemma-Xbox. Den Xbox One-konsol som du loggar in första gången på blir din hemma-Xbox. Funktionen Min hemma-Xbox låter dig göra följande:

• Dela spel och nedladdningsbart innehåll från Microsoft Store med alla andra som loggar in på din konsol. Du kan till och med dela spel som laddats ned som del av en prenumeration.
  • Dela ditt Xbox Live Gold-medlemskap med alla som loggar in på din konsol.

Du kan också spela nedladdade spel på din hemma-Xbox när du är på resande fot eller när nätverksanslutningen bryts eller tjänsten är nere. Kontrollera att din konsol är inställd som din hemma-Xbox innan du går offline. Läs mer i Använda Xbox One offline.

Om du har fler än en Xbox One-konsol eller loggar in på flera konsoler rekommenderar vi att du anger den mest använda konsolen som din hemma-Xbox. Läs Så här väljer du en Xbox One-konsol som hemma-Xbox för att se hur gör.

Måste jag ha en konsol för att använda en Xbox Live-prenumeration?

Nej, du måste inte äga en konsol för att använda en Xbox Live-prenumeration. Om du till exempel spelar Minecraft på valfri "Bedrock"-plattform (Win10, Android, Nintendo Switch eller iOS) tillåter Xbox Live att du ansluter till spel för flera spelare med användare på någon av dessa plattformar. Med ett Xbox Live-konto kan dessutom allt Minecraft-innehåll du köper på Minecraft Marketplace användas i den Bedrock-version av spelet du äger.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vad är Xbox Live och hur kommer jag igång?" som du läste om eller ett annat problem?