Registrera ett klagomål på Xbox One

Om du anser att en spelare har brutit mot Microsofts regler för uppförande skickar du en rapport till Xbox. Du kan anmäla en spelares beteende eller specifikt innehåll, till exempel klubb- eller LFG-meddelanden och saker i en aktivitetsfeed.

För alla rapporter finns möjlighet att ge kommentarer. Använd detta för att förse oss med mer information om överträdelsen.

Anmäla en spelare

Så här anmäler du en spelare som har betett sig på ett olämpligt sätt eller lagt upp olämpligt innehåll:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen så att guiden öppnas. Gå sedan till Personer och välj den gamertag du vill anmäla. Om spelaren inte är en kompis väljer du Senaste spelare eller så väljer du Sök efter en person och anger spelarens gamertag för sökningen.
  2. Från spelarens profil väljer du Anmäl eller blockera.
  3. Välj Anmäl.
  4. Välj någon av följande anledningar till ditt klagomål:
    • Spelarens namn eller gamertag: spelarens namn eller gamertag är opassande.
    • Fusk: spelaren har använt otillåtna ändringar eller försökt skaffa sig en orättvis fördel i spel för flera spelare.
    • Spelarbild: Spelarens spelarbild är olämplig.
    • Röstkommunikation: Spelaren använder olämpligt, stötande eller hotfullt språk i röstkommunikationen.
    • Osportsligt beteende: Spelarens beteende var inte sportsligt.
    • Lämnar i förtid: Spelaren avslutar ofta spel för flera spelare i förtid för att undvika att förlora.
  5. Välj Lägg till kommentar för att ge mer information. När du är klar väljer du Anmäl.

Anmäla någon i ett meddelande

Så här anmäler du någon som har skickat ett olämplig text- eller röstmeddelande:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen så att guiden visas. Gå till Kommunikation och sedan Konversationer.
  2. Längst ned i meddelandet, under Svara, väljer du Mer.
  3. Välj anledningen till anmälan (alternativen är desamma som i föregående avsnitt).
  4. Välj Lägg till kommentar för att ge mer information. När du är klar väljer du Anmäl.

Meddelanden i klubbchatt kan anmälas antingen till en klubbadministratör eller till Xbox. Om meddelandet inte hör hemma i klubben väljer du Klubbadministratör. Om meddelandet är ett brott mot reglerna för uppförande väljer du Xbox Live Policy & Enforcement Team.

Så här anmäler du ett olämpligt Letar efter grupp-meddelande:

1. Navigera till ditt Letar efter grupp-inlägg.
  2. Välj den text som visar hur många spelare som är intresserade.
  3. Välj gamertaggen med det olämpliga meddelandet och välj sedan Anmäl meddelande.
  4. Välj Olämpligt meddelande.
  5. Välj Lägg till kommentar för att ge mer information. När du är klar väljer du Anmäl.

Rapportera något i en aktivitetsfeed, kommentar eller inspelning

I aktivitetsfeeds på Community-fliken, spelarprofiler, klubbar och spelhubbar kan spelare se och kommentera vad andra spelar. Dessa feeds visar också spelklipp och skärmbilder, som även kallas inspelningar. Så här anmäler du något olämpligt i en feed eller kommentar:

1. Välj det som är olämpligt i aktivitetsfeeden eller kommentaren.
  2. Gå till spelarens gamertag och välj Alternativ. Välj sedan Anmäl.
  3. Välj Stötande feedinnehåll eller Stötande kommentar, beroende på vad du vill anmäla.
  4. Välj Lägg till kommentar för att ge mer information. När du är klar väljer du Anmäl.

Saker i klubbfeeds kan anmälas antingen till en klubbadministratör eller till Xbox. Om det som anmäls inte hör hemma i klubben väljer du Klubbadministratör. Om det rör ett brott mot reglerna för uppförande väljer du Xbox Live Policy & Enforcement Team.

Du kan också ta bort saker i din egen aktivitetsfeed och kommentarer som är kopplade till ditt innehåll. Om du vill ta bort ett specifikt feedobjekt eller en kommentar väljer du Alternativ och sedan väljer du Ta bort objekt eller Ta bort kommentar.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Registrera ett klagomål på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?