Så här administrerar du aktivitetsfeed och sekretess

I aktivitetsfeeden kan du skicka meddelanden till kompisar och dela dina senaste bedrifter. Du kan göra ett allmänt inlägg genom att gå till filken Community och välja Har du något att dela? eller kommentera dina kompisars achievements, skärmbilder, spelklipp eller sändningar.

Vilkas innehåll visas i aktivitetsfeeds?

Vuxna kan se skärmbilder, spelklipp och sändningar gjorda av vem som helst på Xbox Live. Om detta inte tilltalar dig kan du ändra det i inställningarna. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden, välj System > Inställningar och välj sedan Konto > Sekretess och onlinesäkerhet > Xbox Live-sekretess > Visa information och anpassa > Spelinnehåll.

Alternativen under Spelinnehåll innefattar:

• Du kan dela spelklipp och skärmbilder
  • Andra kan se dina spelklipp och skärmbilder
  • Du kan se och ladda upp communityinnehåll
  • Du kan sända ditt spelande
  • Du kan dela innehåll som skapats med Kinect eller en annan kamera

Välj något för varje alternativ (t.ex. Blockera) för att begränsa vilkas kommentarer och innehåll du kan se eller tillåter visning av.

Standardinställningarna för tonåringar och barn är mer restriktiva, men de kan ställas in av en vuxen i familjen.

Vem kan kommunicera med mig på min aktivitetsfeed?

När det gäller vuxna kan vem som helst se och kommentera det som händer i din aktivitetsfeed. Andra saker de kan göra:

• Gilla något i din feed
  • Dela något i din feed med en annan person
  • Se vem som har gillat eller delat något
  • Lämna kommentarer på något i din feed
  • Läsa andra personers kommentarer

Standardinställningarna för barn är mer restriktiva, men de kan ställas in av en vuxen i familjen. Inställningarna kan till exempel tillåta att bara ett barns kompisar kan kommunicera med dem. De kan se andra personers innehåll, men de måste ha behörighet att lägga till kompisar.

Tonåringar har i stort sett samma standardinställningar som vuxna.

Om du vill ändra dina inställningar för aktivitetsfeed uppdaterar du dina sekretessinställningar. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden, välj System > Inställningar och välj sedan Konto > Sekretess och onlinesäkerhet > Xbox Live-sekretess > Visa information och anpassa > Kommunikation och flerspelarläge.

Alternativen under Kommunikation och flerspelarläge innefattar:

• Du kan delta i spel med flera spelare
  • Du kan spela med andra utanför Xbox Live
  • Andra kan kommunicera med röst, text eller inbjudningar
  • Du kan kommunicera utanför Xbox Live med röst och text
  • Du kan använda video för kommunikation
  • Andra kan se din aktivitetsfeed

Välj något från varje alternativ (t.ex. Kompisar) för att begränsa vilka som kan se din feed och kommunicera med dig.

Vad i övrigt kan påverka min aktivitetsfeed?

Några inställningar delar automatiskt achievements och spelklipp till din aktivitetsfeed. Om du vill ändra dessa inställningar trycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj System > Inställningar, sedan Preferenser > Aktivitetsfeed.

Mer information om hur du administrerar ditt barns sekretessinställningar finns i Ändra ditt barns inställningar för sekretess och onlinesäkerhet på Xbox One.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Så här administrerar du aktivitetsfeed och sekretess" som du läste om eller ett annat problem?