Skicka och ta emot meddelanden på Xbox One

För röstmeddelanden ansluter du ett headset till din Xbox One trådlös handkontroll eller använder Kinect.

Innan du skickar och tar emot meddelanden, som också kallas chatt, kan du välja vilka som kan kommunicera med dig med text och röst på Xbox Live och i spel för flera spelare utanför Xbox Live. Det gör du genom att trycka på Xbox-knappen på handkontrollen för att öppna guiden. Välj sedan System > Inställningar > Konto > Sekretess och onlinesäkerhet > Xbox Live-sekretess > Visa information och anpassa > Kommunikation och flerspelarläge.

Obs! Gruppmeddelanden (meddelanden till fler än en person) som skickats innan majuppdateringen 2019 kommer inte att vara tillgängliga efter maj 2019. Vi ber om ursäkt för besväret. Om du vill spara kopior av viktiga gruppmeddelanden gör du så här:

1. Logga in på support.xbox.com.
  2. Välj din gamertag uppe till höger i din webbläsare. Välj sedan Xbox-profil > Meddelanden.
  3. Välj ett meddelande du vill spara och kopiera sedan dess innehåll till ett e-postmeddelande eller en fil för att spara det.

Skicka meddelanden

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj sedan Kommunikation > Ny chatt.
  2. Ange en gamertag eller välj någon (eller flera personer) från din kompislista. Välj sedan Klar.

Obs! Om du vill skicka meddelanden till någon som inte finns i din kompislista måste du känna till deras gamertag.

Om du vill skicka ett meddelande till någon du spelat med nyligen öppnar du guiden och väljer Personer > Senaste spelare. Välj någon och skicka sedan ett meddelande från deras profil.

3. Gör något av följande:
    • Skriv ditt meddelande i rutan. När du är klar väljer du Retur .
    • Om du vill skicka en röstchatt väljer du Retur för att stänga tangentbordet. Sedan väljer du mikrofonikonen och spelar in ditt meddelande.
  4. När du är nöjd med ditt meddelande väljer du Skicka meddelande.

Om du vill starta ett gruppmeddelande från en röstchatt väljer du vilken gruppchatt som helst, dvs. ett meddelande med fler än en mottagare, och sedan Anslut till röst. Detta startar en privat röstchatt för alla i textchatten.

Ta emot meddelanden

Meddelanden du tar emot från kompisar och andra personer du utbytt meddelanden med visas bland dina chattar.

Nya meddelanden från personer som inte redan finns i din kompislista visas under Meddelandeförfrågningar.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Skicka och ta emot meddelanden på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?