Avstängningar på Xbox Live

Vi har utformat tjänsten Xbox Live för att skapa en plats där våra medlemmar kan interagera och ha roligt online. För att säkerställa att våra kunder ska få den upplevelsen övervakar vi tjänsten och tittar efter beteenden som bryter mot villkoren för Microsoft-tjänster och Microsofts regler för uppförande. Brott mot reglerna för uppförande kan leda till en rad olika åtgärder beroende på typen av överträdelse och hur allvarlig den är. På den här sidan beskrivs flera typer av disciplinära åtgärder och hur de påverkar berörda konton.

Tänk på följande tumregler när det gäller avstängningar på Xbox Live:

• I allmänhet slutar avstängningar att gälla ungefär samma tid på dygnet som de utfärdas, inte vid början på en kalenderdag. Till exempel kan en 24-timmarsavstängning utfärdas kl 15 och upphöra att gälla ca kl 15 dagen därpå, inte vid midnatt.
  • Microsoft har ingen skyldighet att tillhandahålla någon varning innan en avstängning eller annan disciplinär åtgärd utfärdas. När du godkänner Microsofts regler för uppförande medger du att du förstår och godkänner reglerna för tjänsten Xbox Live.
  • Hur länge avstängningen varar beror på hur grov förseelsen var. Särskilt grova förseelser kan leda till omedelbar permanent avstängning.

Avstängning av kommunikation

Avstängning av kommunikation används till följd av olämpligt uppförande vid kommunikation med andra på Xbox Live. Avstängningen blockerar ett konto från kommunikationsfunktionerna på Xbox Live, bland annat textmeddelanden, röstmeddelanden, videokommunikation, Skype på Xbox One, chattfunktioner i spel och gruppchattar. Avstängningar av kommunikation utfärdas under en tillfällig period, ofta en, sju eller 14 dagar.

När kommunikationen är avstängd kan du fortfarande komma åt tjänsten Xbox Live, bland annat onlinespel för flera spelare, med kontot. När avstängningen upphör att gälla återställs alla kommunikationsfunktioner automatiskt.

Kontoavstängningar

En kontoavstängning blockerar det berörda kontot helt från att kunna logga in på tjänsten Xbox Live under tiden avstängningen varar. Kontoavstängningar varar under en viss tid, ofta en, sju eller 14 dagar, men grova eller upprepade förseelser kan leda till permanent avstängning.

Kontoavstängningar kan tillämpas för en rad brott mot Microsofts regler för uppförande. Detta omfattar, men är inte begränsat till följande:

• Stötande eller olämpligt innehåll i Xbox Live-profilen
  • Olämpligt beteende i spelet eller fusk
  • Försök att manipulera tjänsten Xbox Live genom att störa nätverket, missbruka återkopplings- eller klagomålsfunktionerna eller andra former av systemmanipulation
  • Att trakassera andra Xbox Live-användare eller utge sig för att vara personal hos Microsoft eller dess partner
  • Försök att utnyttja Xbox Live Marketplace eller Xbox Support för ekonomisk vinning
  • Kontostöld, nätfiske eller andra försök att lura Microsoft eller andra spelare

Tvingande ändringar av gamertag

När en tvingande ändring av gamertag tillämpas tilldelar systemet automatiskt det berörda kontot en ny gamertag, ungefär på samma sätt som när systemet skapade en gamertag åt dig första gången du registrerade dig för Xbox Live.

Om en spelare inte är nöjd med den tilldelade gamertaggen och vill ändra den kan han eller hon köpa en ny gamertag som vanligt. Gamertaggen som fick den tvingande ändringen kan dock inte användas.

En tvingande ändring av gamertag kan tillämpas om en gamertag visuellt liknar, låter som, representerar, påminner om, förkortar eller på annat sätt antyder något av följande:

• Svordomar eller profana fraser
  • Ämnen eller innehåll av sexuell natur
  • Hets mot folkgrupp
  • Kontroversiella religiösa ämnen
  • Ökända personer eller organisationer
  • Känsliga aktuella eller historiska händelser

Avstängning av rättigheter

På Xbox One och Xbox på Windows används rättigheter för att avgöra vad ett konto får och inte får göra på tjänsten Xbox Live. En avstängning av rättigheter kan tillämpas när ett konto har använt en viss funktion på Xbox Live på ett otillåtet sätt eller brutit mot reglerna för uppförande på ett sätt som inte leder till fullständig kontoavstängning. Avstängning av utvalda rättigheter kan isolera olämpligt innehåll eller beteende i ett konto utan att avbryta hela Xbox-upplevelsen.

Följande rättigheter kan bland annat stängas av på grund av brott mot reglerna för uppförande:

Att skapa Spel-DVR- eller Upload-klipp eller skärmbilder

• Att dela Kinect-innehåll
  • Att spela onlinespel för flera spelare
  • Att gå med i grupper
  • Kommunikation med andra spelare
  • Att dela profilinnehåll

Om en spelare till exempel skapar ett stötande Spel-DVR-klipp kan han eller hon få en tillfällig avstängning av rättigheter som tar bort personens möjlighet att skapa Spel-DVR-innehåll, men onlinespel för flera spelare och andra funktioner på Xbox Live fungerar som vanligt.

Hur länge avstängningen varar beror på hur allvarlig förseelsen var och typen av kränkning.

Spelspecifika uteslutningar

Spelutvecklarna har möjlighet att bygga in spelspecifika säkerhetsfunktioner i sina spel och påtvinga sina egna communityregler, oberoende av Xbox Live-systemet. Detta gäller ofta för spel som innehåller mycket material som skapats av spelarna eller som har stabila och aktiva onlinecommunities. Eftersom alla spel är olika kan sättet som du meddelas på om en uteslutning variera beroende på utvecklare.

Spelspecifika uteslutningar faller utanför ramen och Xbox Support kan inte lämna några uppgifter om spelspecifika disciplinära åtgärder. Om du vill ha specifik information om en uteslutning från ett spel kontaktar du respektive utvecklare eller utgivare.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Avstängningar på Xbox Live" som du läste om eller ett annat problem?